• Archief BDUmedia

Elf jaar cel geëist voor doodslag op prostituee

EDE (ANP) Een 29-jarige man uit Ede zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf moeten krijgen van elf jaar wegens doodslag op een 32-jarige transgender uit Venezuela. Het slachtoffer werkte als prostituee en werd eind september 2017 dood gevonden in een woning in Arnhem. Verdachte Ferit V. bleef voor de rechtbank in Arnhem hartgrondig ontkennen dat hij betrokken was bij haar dood. Hij wilde dinsdag verder niets toelichten ,,omdat hij toch niet wordt geloofd''.

De verdachte had eerder toegegeven dat hij in de woning was omdat hij seks wilde hebben met de vrouw, maar dat hij schrok omdat ze een penis had. Dat wilde hij niet en daarom zou zij een andere vrouw voor hem regelen, aldus V. Opeens werden ze in het huis overvallen door drie mannen en raakte hij tijdens de vechtpartij buiten westen. Toen hij wakker werd, zag hij de bebloede vrouw op de grond liggen en ging hij er vandoor, zei hij. Maar de aanklager gelooft niets van dit scenario.

STRAFBLAD Volgens de officier van justitie wilde hij de vrouw, die bekend stond als Lara, Latika of Agata, beroven. De verdachte heeft een strafblad vol diefstallen. Er ontstond een vechtpartij waarbij hij de transgendervrouw meermalen hard op haar hoofd heeft geslagen met een voorwerp, waardoor ze hersenletsel opliep, aldus de aanklager. Uit onderzoek bleek later dat de vrouw veel drugs in haar bloed had. Volgens het OM versterkte het forse geweld en stress de werking van de drugs, waardoor dat heeft bijgedragen aan haar overlijden.

SPOREN De aanklager wees op het DNA van V. dat is aangetroffen op en in het lichaam van het slachtoffer en op meer plekken in het huis. Ook zaten zijn cellen op een chloorfles. Er was chloor gesprenkeld in het huis, ook over de vrouw, om sporen weg te maken, stelde de officier. Verder baseert het OM zich op verklaringen van getuigen en camerabeelden van V.'s auto.

De verdediging wees op bewijs voor de verklaring van V. en bepleitte vrijspraak. Bovendien hebben de drugs geleid tot haar dood en niet het geweld, aldus de advocaat.