• Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff

Elektrische huurauto's in Kernhem

EDE Kenhem Community presenteert in juli dit jaar twee elektrische huurauto's voor bewoners van de wijk Kernhem. Dit bleek tijdens de jaarvergadering die woensdagavond plaatsvond in buurtcentrum Het Kernhuis.

,,Deze opzet draagt bij aan duurzaamheid, het aanpakken van de parkeerproblemen en kan een stimulans zijn om de tweede auto eruit te doen", motiveerde Erik Visser. Hij is initiator van de community die christelijk geïnspireerd is, maar zich vooral richt op het lokaal handen en voeten geven aan een sociale samenleving. Inmiddels staan er 300 namen uit de wijk genoteerd die gemotiveerd meedoen.

STAPP.IN De twee deelauto's zijn hoogstwaarschijnlijk van het type Kia Soul en zullen vermoedelijk worden geleverd door de Edese firma Braber. ,,We gaan waarschijnlijk aanhaken bij het systeem van Stapp.in, de organisatie die in ons land al actief is met leenauto's. Er komen twee laadpalen op strategische plekken in de wijk."

Duurzaamheid is één van de werkgebieden waar Kenhem Community zich op richt onder de noemer 'Green-it'. De andere businesscelpoten van de combinatie van zingeving met de dagelijkse praktijk zijn: 'Youth' (jongeren), 'Care' (zorg), Searchit (inspiratie) en Sharit (delen).

VERBINDING Kenhem Community bestaat reeds enkele jaren, waarbij één missie centraal staat: verbinding. ,,Er zijn veel groepen, maar tegelijk vind je in elk hokje de zelfde aspecten die alle mensen binden. Met die veelkleurigheid en kruisbestuiving kan een wijk tot bloei komen en impact hebben." De organisatie heeft online een platform (www. kenhem . com), maar wil ook los van het internet aan de weg timmeren.

Jongeren kunnen elke zondag zaalvoetballen in sporthal Kernhem van 12.30 tot 14.00 uur (14-) en van 19.00 tot 21.00 uur (14+). Hiervoor worden extra begeleiders gezocht. Er zijn ook game-avonden, terwijl meisjes zich kunnen storten op zwemmen, dansen en huiswerk maken.

In de zorg kan Kenhem buddies vinden voor één op één contacten met mensen die dat nodig hebben. Bovendien zijn er events (maaltijden, kersttheater, burendag) en kunnen Edenaren cursussen volgen (praktisch psychologische leven).

Een app maakt een sociaal platform mogelijk waarop spullen gedeeld kunnen worden. Op die manier kan bijvoorbeeld een aanhangwagen uitgeleend (materiaal) worden of hulp worden geboden bij het leggen van een laminaatvloer (dienst).

WELKOM Een filmpje liet woensdag zien hoe een bewoner haar draai vond bij 'Searchit' tijdens de laagdrempelige brunchmeetings op zondagen in basisschool De Vuursteen. ,,Ik ben niet zo'n groepsmens, maar ik voelde me er direct thuis en welkom. De insteek is niet dogmatisch en je hoeft ook niet te geloven om mee te doen." Tijdens de bijeenkomsten staat de zoektocht centraal, worden levensthema's behandeld en is er veel ruimte voor gesprek.