• Kelly ter Velde

Edese verovert harten met romantische trilogie

EDE Het derde deel in de trilogie van de Edese Kelly ter Velde is onlangs verschenen. 'Herinnering' is het laatste deel in de 'Tijd om te helen' serie en het vervolg op 'De huisarts' en 'Hartslag', die eerder in 2017 zijn verschenen.

,,Als je mij begin dit jaar had verteld dat ik dit jaar vier boeken uit zou gaan geven -waaronder een trilogie- dan had ik je waarschijnlijk gezegd dat je eens aan je voorhoofd moest voelen. Ik ben trots en dankbaar. Trots, omdat ik het nooit voor mogelijk heb gehouden dat mijn schrijfsels het publiekelijk zo goed zouden gaan doen. Dankbaar, dat er een uitgever is geweest die potentie in mijn werk zag en mij een podium heeft geboden", vertelt Kelly ter Velde.

In dit derde deel krijgt hoofdpersonage Eva een foto onder ogen die haar confronteert met haar verleden en alles overhoop gooit. Zelfs haar gevoelens voor haar geliefde huisarts Gabriel. Want wie is die jongen met reebruine ogen en zwarte krullen die op de oude klassenfoto in sepia naast haar overleden moeder staat?

Ter Velde: ,,Mijn lezers vragen nog steeds om meer. Gisteren ontving ik een bericht waarin stond: 'Kelly, alles wat jij schrijft leest lekker weg. Maar niets evenaart de liefde die jij tussen Gabriel en Eva weet te schetsen. Alsjeblieft, breng ze terug…' Ik moet eerlijk bekennen dat er wel wat ideeën op de plank liggen voor een eventueel vervolg of een vertelling vanuit een ander geschreven perspectief. Maar het voelt wel dubbel: Ik wil ook niet dat mensen 'Kelly moe' worden en een trilogie moet een trilogie blijven. Toch? Eerst maar eens kijken hoe deel drie wordt ontvangen en of ze er daarna nog steeds zo over denken."

Ze vervolgt: ,,Het jaar 2017 was een productief en inspiratievol jaar en ik hoop deze lijn voort te kunnen zetten in 2018. Inmiddels werk ik aan een nieuw boek, dat naar verwachting rond het voorjaar zal verschijnen."

Herinnering is verkrijgbaar via uitgeverij Boekscout en bol.com.