• 4854615

Edese steun aan getroffen pluimveehouders

EDE Net als in de gemeente Barneveld wil de gemeenteraad van Ede ook de kippenboeren, die getroffen zijn door de fipronilcrisis, steunen. Met het verschil dat de gemeenteraad van Barneveld 150.000 euro uittrekt, terwijl de gemeenteraad van Ede het college van burgemeester en wethouders opdracht geeft met een samengesteld plan van ondersteunende maatregelen te komen en deze financieel te onderbouwen.

In de Edese gemeenteraad bestaat er behoefte om de getroffen pluimveehouders te ondersteunen en hen ook tegemoet te komen. Daan Westrate (ChristenUnie) droeg het college ook namens het CDA en de SGP, mede-indieners van een motie, over te gaan tot intensivering en verbreding van de bestaande ondersteuning met alle middelen die wettelijk ten dienste staan.

In de motie werd geen bedrag genoemd dat Ede mag besteden aan de steun aan de agrariërs. Aan het college werd gevraagd om voor of op 23 november 2017 met een concreet voorstel naar de raad te komen waarin uitgezet wordt waaraan dit besteed gaat worden. De ChristenUnie, CDA, GroenLinks/Progressief Ede en fractie Alexander Vos de Wael steunden de motie.