• Foto ter illustratie.

    Politie

Edenaar vast voor schietpartij Den Haag

EDE Een 39-jarige man uit Ede is aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Den Haag. Ook een 40-jarige man uit Renswoude en twee mannen van 38 en 37 jaar uit Den Haag zitten vast.

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni 2016 werd een 25-jarige vrouw in de Rozenburgstraat in Den Haag beschoten. De politie startte onder leiding van een officier van justitie een onderzoek. In dit onderzoek zijn dinsdag de vier verdachten aangehouden.

De vrouw liep die nacht omstreeks 01.00 uur met haar moeder in de Rozenburgstraat toen zij plotseling werd beschoten. Zij werd hierbij in haar bovenbeen geraakt en moest hiervoor in het ziekenhuis worden behandeld.

Op dinsdag 20 juni vroeg de politie opnieuw in Opsporing Verzocht en het lokale opsporingsprogramma Team West, aandacht voor deze zaak en liet zij beelden zien van de mogelijke dader.

Op dinsdag 4 juli werden door twee arrestatieteams in Den Haag, Ede, Renswoude en Hellevoetsluis in totaal vier verdachten aangehouden, waarna hun woningen werden doorzocht. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Op vrijdag 6 juli worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.