Edenaar Rogier Pelgrim op Concert At Sea

EDE De Edese artiest Rogier Pelgrim speelt deze zomer op het Zeeuwse muziekspektakel Concert At Sea. Zijn naam werd vandaag bevestigd op radio 3FM door dj Michiel Feenstra. Het optreden van de liedjesschrijver staat gepland voor zaterdag 2 juli op het strandpodium, één van de drie podia van het festival.

,,Ik vind het onwijs gaaf en een enorme eer dat ik op Concert At Sea mag staan'', zegt de inmiddels in Wageningen woonachtige Pelgrim. ,,Er is een mooie rij namen bevestigd voor het festival en ik vind het ontzettend tof dat ik daar tussen mag staan.''

In 2012 won de zanger 'De Grote Prijs van Nederland', datzelfde jaar kreeg hij ook bekendheid als finalist van het televisieprogramma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland.'

In december bracht de zanger zijn kerstsingle 'Welcome Here' uit, een liedje over het dubbele gevoel dat hij heeft bij de feestdagen. Het liedje werd uitgeroepen tot 'Top Song' op Radio 2 en werd de week voor kerst heel veel gedraaid.

In maart gaat Rogier de theaters in. Tijdens zijn eerste echte theatertour vertelt en zingt hij over ontmoetingen met voorbijgangers, vreemdelingen, zwervers, filosofen, vluchtelingen, monniken, backpackers, idealisten, verwarde profeten en natuurlijk pelgrims. Deze ontmoetingen leiden direct of indirect tot liedjes.

Pelgrim hoopt na de zomer zijn derde plaat uit te brengen. In aanloop daar naartoe releast hij steeds losse singles.