• Met zijn dansstijl popping wist Abdel Shahrukhkhan de halve finale van Time to Dance te behalen.

    Kasia Orlow

Edenaar in halve finale RTL-programma Time to Dance

EDE De Edese Abdel Shahrukhkhan heeft een passie voor dans. Onlangs ging hij de uitdaging aan en deed hij mee aan Time to Dance. Met succes: binnenkort is hij te zien in de halve finale van het RTL-programma.

Fleur Bubbert

Het is niet de eerste keer dat Shahrukhkhan meedoet aan een televisieprogramma. In 2013 was hij te bewonderen in een andere talentenjacht van RTL. Met zijn dansstijl, genaamd popping, wist hij toen de halve finale van het programma te halen. Het was de eerste keer dat hij op een groot podium stond.

Zijn ervaring met dansen in een wedstrijd op televisie is heel anders dan vijf jaar geleden. ,,Destijds ging het me puur om het opdoen van ervaring. Dit keer ga ik wel echt voor een goede prestatie", aldus de Edenaar. ,,Toen was het mijn hobby, nu is het een passie."

CHALLENGE Vele jaren na zijn televisiedebuut stond Abdel Shahrukhkhan nog in het adresboek van RTL. ,,Ze belden dat er een nieuw dansprogramma kwam, en vroegen of ik wilde meedoen", legt Shahrukhkhan uit. Zelfs toen er nog geen idee was over hoe het programma eruit zou gaan zien of hoe het zou heten, werd hij al benaderd. Toch ontstond er twijfel; waar zou hij aan meedoen, en heeft hij daar vanwege zijn drukke rooster en verhuizing wel tijd voor? Nadat een vriend bleef aandringen, veranderde hij van gedachten. Een keuze die nu de juiste blijkt te zijn.

Vanwege zijn drukke schema is het vaak lastig voor Shahrukhkhan om te trainen. Regelmatig is hij daardoor midden in de nacht in de dansstudio te vinden. Waarom? ,,Ik hou van challenges, en dat is dit programma zeker." Toen hij na een video-inzending werd uitgekozen voor de pre-audities, was hij blij verrast. ,,Je weet nooit wat ze zoeken. Maar ik wist wel: dit wordt hard trainen", vertelt hij.

WINNEN Shahrukhkhan begon enthousiast aan de 'first impression', waarin de deelnemers in slechts dertig seconden moesten laten zien wat ze in huis hebben. ,,Dat was heel spannend, want ze zoeken echt de allerbeste dansers. Ik zag ook veel mensen naar huis gaan die echt heel goed waren", aldus Shahrukhkhan. Dat hij bij deze beste dansers hoort, heeft de Edenaar inmiddels wel bewezen. Toch is het hem daar niet om te doen. ,,Het is voor mij al geslaagd als ik één iemand inspireer met wat ik doe. Daarnaast dans ik omdat het me plezier geeft, niet om te winnen", vertelt hij.

Dit plezier zit voor Shahrukhkhan onder andere in constante vernieuwing. Zoals voor de halve finale, waarin hij drie elementen in een verhaal bij elkaar brengt. ,,Meer ga ik er nog niet over zeggen, dat moeten mensen maar zien over twee weken", vertelt de danser met een grote glimlach.

Abdel Shahrukhkhan treedt op als SRK. Time to Dance is elke vrijdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4.