• Freek Wolff

Ede 'op weg naar' 120.000 inwoners

EDE Ede blijft maar groeien. De verwachting is dat er in 2020 ruim 120.000 inwoners zijn. Dat meldt de gemeente Ede in een persbericht. Om alle inwoners te kunnen voorzien van een woning wordt er hard gewerkt aan de realisatie van nieuwe woningen. Zo zijn er in 2016 684 woningen gerealiseerd en in 2017 gaan de ontwikkelingen verder.

Harry van Huijstee, wethouder wonen: ,,Op veel plekken in Ede wordt gebouwd. In Kernhem zijn we samen met ontwikkelaars bezig met de ontwikkelingen van de laatste delen in de wijk. Ook de Kazerneterreinen krijgen steeds meer vorm en in Park Reehorst gaan de woningen en kavels sneller dan verwacht. Kortom, vele ontwikkelingen die zorgen voor een mooi aanbod aan woningen in Ede."

HUURWONINGEN Om de lange wachtlijsten voor huurwoningen in te korten wordt er rekening gehouden met het toevoegen van voldoende goedkope huurwoningen. Dit gebeurt niet alleen door het bouwen van nieuwe woningen, maar ook door het ombouwen van leegstaande kantoorpanden tot woningen.

AANTREKKELIJK Met al deze ontwikkelingen wil Ede zorgen voor een breed aanbod aan woningen. ,,Van huur tot koop en in verschillende prijsklassen. Dit aanbod moet ervoor zorgen dat iedereen prettig kan wonen in Ede. Want met ontwikkelingen als het nieuwe station, het World Food Center en de regio Foodvalley is Ede een aantrekkelijke gemeente om in te wonen, te werken en te verblijven.''