• DP6 architectuurstudio

Ede krijgt een Energiehotel

EDE Ede krijgt een nieuw hotel, dat heeft de gemeente Ede woensdag in een persbericht bekend gemaakt. Dit zogenoemde Energiehotel moet worden gerealiseerd naast bioscoop Pathé in het gebied tussen snelweg A12 en de Dr. W. Dreeslaan.

De gemeente noemt het hotel, dat 122 kamers krijgt een ,,uniek en duurzaam'' gebouw. Het hotel krijgt zonnepanelen als luifels voor de ramen, zodat groene energie wordt opgewekt. Hotelgasten krijgen korting wanneer zij tijdens hun verblijf minder energie verbruiken. Het voorplein krijgt een publieke functie met een groene uitstraling. Het Edese college is blij met deze ontwikkeling. Wethouder Peter de Pater (ruimtelijke ontwikkeling): ,,Een prachtig gebouw, volgens duurzaam concept dat tegemoet komt aan de vraag naar hotelkamers in onze gemeente. Het Energiehotel is een aanwinst voor Ede en de regio."

Voor deze locatie zijn eerder bouwplannen gemaakt voor de bouw van een hotel. De gemeenteraad stelde daar ook een bestemmingsplan voor vast. ,,De nieuwe ontwikkelaar heeft het plan echter aangepast en verbeterd, waardoor nu een nieuw bestemmingsplan nodig is. Het hotel wordt verder van de woonwijk Rietkampen gebouwd en krijgt een smallere opzet. Dat zorgt voor een andere bouwhoogte en betere zichtlijnen langs het hotel'', aldus de gemeente in het persbericht.

Deze week heeft het college het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld. Bewoners kunnen in de periode 20 juni tot en met 31 juli een zienswijze indienen hierop. Op 24 en 25 juni worden er door de ontwikkelaar en de gemeente twee inloopavonden verzorgd voor omwonenden.

Wanneer het hotel open moet gaan is nog niet bekend gemaakt.