• Politie Ede

Drietal vast na vernielen auto's bij Stroombergflat

EDE De politie heeft zondagochtend rond 01.00 uur meerdere verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen en het belemmeren van het werk van politieagenten. De incidenten vonden plaatst aan de Nieuwe Maanderbuurtweg, op de parkeerplaats voor de Stroombergflat.

,,De politie ging ter plaatse naar aanleiding van meldingen omtrent vernielingen aan auto's'', vertelt Marloes Ballast van de politie. ,,Ter plaatse troffen de collega's een, zo bleek later, 22-jarige man uit Ede die zij als verdachte aanmerkte voor het plegen van vernielingen aan meerdere voertuigen op de parkeerplaats van de Stroombergflat. Toen de politie deze man wilde aanhouden probeerden twee andere mannen dit te voorkomen. Daarop werden ook zij aangehouden. Dit betreft een 22-jarige en een 19-jarige man eveneens uit Ede'', aldus de woordvoerster.

GETUIGEN De politie ontving meerdere aangiften en is nu nog op zoek naar getuigen: ,,Wij nu nog op zoek naar mensen die iets gezien hebben. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft, het incident heeft namelijk veel geluid en rumoer veroorzaakt'', zo schreef de politie maandag op haar Facebookpagina.

Getuigen kunnen bellen met de politie van Ede via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.