• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Drie auto's beschadigd door brandstichting in Ede

EDE Op de Van de Cappellestraat in Ede is dinsdagavond brand ontstaan aan een geparkeerde auto. Twee andere voertuigen en een schutting liepen ook schade op. Volgens de politie gaat het om brandstichting. Daarom is de politie een onderzoek begonnen.

De brand brak rond 20.24 uur uit. De brandweer van de Stadspoort was snel ter plaatse. Zij konden echter grote schade niet meer voorkomen. Volgens omstanders brandde de middelste auto als eerste.

Direct na het blussen zette de politie de parkeerplaats rondom de getroffen auto's af met lint. Door de grote hitte laaide het vuur aan de naast geparkeerde auto ondertussen spontaan weer op.  De voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

De politie deed ter plaatse onderzoek en zal dit elders voortzetten. Ondertussen is de politie op zoek naar getuigen die rond 20.40 uur iets verdachts hebben gezien op de Van de Cappellestraat of de Pieter de Hooghstraat in Ede. Ook mensen die camerabeelden hebben wordt verzocht contact op te nemen. De politie is bereikbaar via tel. 0900-8844, vraag dan naar de OPCO van de politie in Ede.