• Theo Beumer

Dit gebeurde er tijdens de Heideweek 2018

EDE Acht dagen lang was het feest in de gemeente Ede, tijdens de Heideweek 2018. Ede Stad.nl besteedde online en in de papieren krant uitgebreid aandacht aan verschillende evenement. Hieronder een overzicht van alle artikelen.

ZATERDAG 25 AUGUSTUS 

In Lunteren was de traditionele Oud-Lunterse Dag, met veel folklore en feest. De Heideweek werd afgesloten met de Slotavond waar, ondanks de regen, duizenden feestgangers aanwezig waren.

VRIJDAG 24 AUGUSTUS

Diverse horecagelegenheden organiseerden op de vrijdag het traditionele Heideweek culinair. Fijnproevers konden genieten van de gerechten en livemuziek. Ook vond vrijdag de Heidedag in Otterlo plaats, waar het iets minder druk was dan normaal maar waar de sfeer er goed in zat.

DONDERDAG 23 AUGUSTUS

Het jaarlijkse hoogtepunt, noemen velen het Paarse Hartenfeest van donderdag op De Hartenberg. Iets verderop in Wekerom werd de jaarlijkse Heidedag gehouden. Ook hier aan belangstelling geen gebrek. Op het Rozenplein was de Heideweek Regenboogvlagavond. Een gezellig samenzijn met een 'roze tintje' en veel live-muziek. Op het Kuiperplein werd donderdagavond flink feest gevierd tijdens het Grote Plein Feest, de opvolger van de Hollandse Muziekavond. Op het podium stonden onder meer de dj's van Qmusic the Party en feestband The Euros. 

WOENSDAG 22 AUGUSTUS

De Bennekomse Vlegeldag werd zoals gewoonlijk weer goed bezocht.Ook was er het skeelertoernooi en de roemruchte Ronde van Ede. Verder presenteerde burgemeester René Verhulst het allereerste Kindercollege. 's Middags was het Kuiperplein het toneel van het kinderfestival terwijl in de avond zes finalisten op dat plein streden om de winst bij Edes TOP en op het Museumplein zorgde de Amstel Live Cover Band voor een feestelijke sfeer. Woensdag vond ook de 55+ Music Night in Cultura plaats. De 55-plussers werden verrast met veel live-muziek en al met al een gezellige avond.

MAANDAG 20 AUGUSTUS 

De Filmavond in de Heideweek is altijd een succesnummer en dat bleek ook maandagavond weer. Op het Kuiperplein keken bezoekers vanuit hun voertuigen naar de film 'Wild Hogs'. 

ZONDAG 19 AUGUSTUS

Tientallen jaren stond het Vliegerfeest fier op het programma van de Heideweek. Maar dit jaar werd er geen vergunning afgegeven. Desondanks waren er veel vliegeraars op de Ginkelse Heide. Op zondagmorgen was er ook een oecumenische dienst in het Edese Openluchttheater.

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 

Op de eerste zaterdag van de Heideweek stond traditioneel de heide-optocht op het programma. Ook dancefeest Feel the Beat bracht duizenden Edenaren op de been. Ook de Pasar Toko Neba op de Stationsweg in Ede werd druk bezocht. Op de Goudsberg in Lunteren was de derde editie van de Extreme Cup. Daar werd door wielrenners, mountainbikers en skeeleraars hard tegen de 'berg' opgereden. Bij DTS Ede was een open dag, waar het publiek onder meer kennis kon maken met de mannen- en vrouwenselectie. In het centrum van Ede was zaterdagmiddag ook de verkiezing van de mini-heidehoogheden.

VRIJDAG 17 AUGUSTUS

Op vrijdagavond stond op het Kuiperplein de traditionele openingsavond op het programma. De heidehoogheden openden de 'paarse feestweek' en diverse artiesten traden op: Miss Montreal, Samantha Steenwijk, DJ Chiel en The Dirty Daddies

Bekijk alle foto's van de Heideweek in het fotoalbum Heideweek 2018.