• Archieffoto ter illustratie.

    Aart Aalbers

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

12 juni 2019

Ede

Buitenspeeldag
14:00
Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom is er op woensdag 12 juni in Ede de nationale Buitenspeeldag. Wie: kinderen tussen 3 - 12 jaar Waar: Buurtpark Maandereng.

Gratis lezing Tussen kunst en cash
20:00 Celsiusstraat 54
Maaike van Steenis geeft kunstenaars tips om rond te komen van hun werk, zonder een andere inkomstenbron nodig te hebben. De lezing is gebaseerd op de interviews die ze heeft gehouden met elf succesvolle kunstenaars en creatieven. Ze verwerkte deze interviews, aangevuld met tips en marketingtools, tot het onlangs verschenen boek Tussen Kunst en Cash. Kijk voor meer info en aanmelding op www.studioquink.nl/inspiratiecafe

13 juni 2019

Ede

Repair Café
13:00 Industrielaan 1
Repair Café Ede strijkt neer bij buurthuis de Meerpaal aan de Industrielaan 1 in Ede. Neem kapotte elektrische apparaten, fietsen of kleding mee om ze een tweede leven te geven. Deskundige reparateurs hebben al heel wat klanten kunnen helpen. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De deuren sluiten om 15:30 uur.

Netwerkbijeenkomst Mentorproject
15:00 Parkrand 60
Mentorproject Laten we Welzijn houdt een netwerkbijeenkomst waar onder andere Elize Lam zal vertellen over de waarde en betekenis van informele steun. Lam is onderzoeker/adviseur bij Steunkracht en verbonden aan het lectoraat Jeugd en Gezin van de christelijke Hogeschool Ede. Ze is auteur van het boek 'Risicokind of evenwichtskunstenaar'. Daarnaast is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, over dit onderwerp door te praten en ervaringsverhalen te horen. Mentorproject Laten we Welzijn in Ede koppelt vrijwillige mentoren aan kinderen en jongeren die zich in een kwetsbare situatie bevinden. De vrijwillige mentor helpt de jongere om te werken aan zijn of haar opgestelde doelen. Mentorproject Laten we Welzijn info@latenwewelzijn-ede.nl 06-12354673 www.latenwewelzijn-ede.nl

Jij Daar! jongerenavond
20:00 Oude Kerkweg 100
Het thema van de jongerenavond is 'Keuzestress' met als spreker Kees Budding. Kees Budding is pastoraal werker in de Hervormde Gemeente van Ederveen. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld via steljevraag.tk. Deze vragen worden in het tweede deel van de avond behandeld. Tussendoor is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Vooraf en na afloop rond 22.00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Er is ook een boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang is gratis. Op www.jijdaar.nl staat de agenda van alle in 2019 geplande avonden van Jij Daar! in Apeldoorn, Ede, Gouda en Goes en de Sign-in in Zeist.

Living Room Heroes
20:15 Bospoort 1
Vaak treden bij Live Stage Marnix artiesten van ver weg op. Nu een band van 'om de hoek': Living Room Heroes uit Nijmegen. Op 8 juni 2017 speelden ze de Bospoort plat, en dat mogen ze nog eens doen. Na een optreden in AFAS LIVE als aftershow bij Eddie Vedder komen ze opnieuw naar Ede. Hun muziekstijl is samen te vatten als southern soul, met als referenties Amos Lee, The Wood Brothers en Racoon. Living Room Heroes zijn: Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne. Meer info: www.livestagemarnix.com. Reserveren is mogelijk via reservering@livestagemarnix.com

Lunteren

Chris Stoffer over ondernemen
19:30 Edeseweg 30
Hoe ga je als ondernemer om met medewerkers die mantelzorger zijn? Voelt de collega die misschien wat buiten de lijntjes kleurt zich veilig in jouw bedrijf? Wat kun je als werkgever bijdragen aan het welzijn van anderen? Ondernemen met oog voor de ander! Over dat thema zal Chris Stoffer, Tweede Kamerlid namens de SGP, zijn licht laten schijnen tijdens een bijeenkomst op 13 juni in Lunteren. De avond wordt georganiseerd door de NPV, die samen met 'Ondernemers voor het leven'projecten tegen eenzaamheid financiert. De bijeenkomst vindt plaats in Huize de Wijert, Edeseweg 30 in Lunteren van 19.30 uur tot 21.15 uur. Toegang is gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via www.npvzorg.nl

14 juni 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Een vrije inloop voor iedereen die van gezelligheid en een goede kop koffie of thee houdt. Ongedwongen en ontspannen met elkaar kletsen en contacten leggen. Kom eens gezellig kijken en schuif aan, aan de lange koffie/theetafel van inloophuis 'De Wissel'.

Lunteren

Zomerconcert
19:30 Kerkstraat 35
De Yessskoren o.l.v Henriette Broekman geven in samenwerking met Jongerenkoor Esperanza o.l.v Bernhard Slijkhuis een zomerconcert in de Dorpskerk, Kerkstraat 35 te Voorthuizen. Deuren gaan open om 19.00 uur, concert begint om 19.30 uur. Toegang gratis, wel is er een collecte.

Harskamp

Zomer Sing-in met IKK Immanuël Harskamp
20:00 Edeseweg 143
Interkerkelijk Koor Immanuël houdt een zomer sing-in in de Hervormde kerk te Harskamp. Medewerking wordt verleend door Maurice van Dijk (trompet), Harry van Leeuwen (orgel) en Gerwin van de Plaats (vleugel en algehele leiding). Deze avond begint om 20.00 uur en de kerk is open om 19.30 uur. Bij de uitgang zal er een collecte gehouden worden voor de gemaakte onkosten.

15 juni 2019

Ede

De Geheime Tuin - balletvoorstelling
Molenstraat 45
Leerlingen van Balletschool Annelies Marijs brengen de 16e voorstelling op het toneel in Theater Cultura. Al ruim 29 jaar is Balletschool Annelies Marijs een bekend instituut in Ede. Na al die jaren wordt hij eindelijk aan het publiek getoond: De Geheime Tuin van Balletschool Annelies Marijs.

Unieke zangworkshops in Akoesticum
9:00
De Edese Federatie voor Zang en Oratoriumverenigingen, de Efzo viert haar vijftigjarig bestaan met een Zangworkshop in Akoesticum op 15 juni 2019. Zes koordirigenten zullen hun medewerking aan verlenen. Er kunnen die dag uit zes disciplines een viertal keuzes gemaakt worden. Koorleden kunnen zich inschrijven via www.efzo.nl

EFZO 50 jaar
10:00 Kazernelaan 2
De Edese Federatie van Zang- en Oratoriumverenigingen - EFZO viert in 2019 haar 50 jarig jubileum in Akoesticum. Zangers die op een koor zitten kunnen kiezen voor een aantal workshops met musical, klassieke koormuziek, popmuziek, gospelzang, wereldmuziek en gregoriaans. Hieraan werken mee een zestal gerenommeerde dirigenten van Edese koren: Myra van der Jagt, Elly Meijer, Jan Broekhuis, Jan Willem van Ree, Albert Wissink en Maarten Jan Dongelmans Aan het einde van de middag wordt een presentatie gehouden van wat in de workshop is ingestudeerd. Bovendien zal een gezamenlijk werk worden gezongen dat aan het begin van de presentatie wordt ingestudeerd. U kunt zich aanmelden bij ticketservice Ik ben aanwezig, www.ikbenaanwezig.nl

Repair Café
10:00 Notaris Fischerstraat 10
Het repair café Ede heeft een succesvol seizoen achter de rug. Vele Edenaren hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun kapotte apparaten en kleding te laten herstellen. Het laatste repair café van dit seizoen vindt plaats op zaterdag 15 juni bij Meet Inn. De bijeenkomst vindt zoals altijd plaats bij Meet Inn aan de Notaris Fischerstraat 10 in Ede. We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 12.30 uur.

Beachvolleybaltoernooi
10:00 Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
In het weekend van 15 en 16 juni organiseert Volleybalvereniging TweeVV een beachvolleybaltoernooi voor mannen, vrouwen en recreanten. Beide dagen hebben dezelfde indeling. Na het toernooi is er een BBQ die wordt verzorgd door Sportcafé Time-out. Aanmelden via www.tweevv.nl, de kosten zijn 11,- euro per persoon.

Zomerfeest
11:00 Korenbloemlaan 9A
Groot kinderfeest met heel veel activiteiten. Springkussen, stormbaan, diverse kinderspelen, paardentram, kinder-DJ, knutselen en nog heel veel meer. Voor de kinderen een gratis ijsje. Iedereen is welkom.

Open Tuinen Dag
11:00 Asakkerweg 8
Bij de gemeentewerf aan de Asakkerweg 8 in Ede houdt Operatie Steenbreek (tegel eruit, plant erin) 15 juni een Tuindag. Groei & Bloei Ede staat daar met een kraam. Informatie over planten voor een levende tuin en voor een klein bedragje bij- en vlindervriendelijke éénjarigen kopen. Meer info op www.ede.groei.nl

Ede Dweilstad
11:30
Het centrum van Ede is het toneel van Ede Dweilstad. Tijdens deze dag komen er 11 kapellen vanuit het hele land naar Ede om hun muziek aan het Edese publiek te laten horen. Er wordt tussen 11.30 en 16.30 uur door het centrum van Ede doorlopend muziek gemaakt op vijf vaste plekken, namelijk naast de Grote Kerk, op het Bevrijdingsplein, Boogstraat, Maanderplein en op de hoek van de Grotestraat/Molenstraat. Nieuw dit jaar is dat het centrale punt voor alle deelnemers op het Kerkplein is. Om 16.45 uur is de grote finale.

Ederveen

Rommelmarkt bij Hervormde kerk
9:00 Hoofdweg 85
De rommelmarktcommissie heeft afgelopen winter een groot aanbod van diverse spullen verzameld. Te denken valt aan meubels, boeken, elektrische apparaten en serviesgoed. De verkoop is in de Brug, een gebouw achter de Hervormde kerk aan de Hoofdweg 85 in Ederveen. De opbrengst is bestemd voor diverse kerkelijke doeleinden.

Sponsortoernooi vv Advendo'57
13:00 Schras 65
Als afsluiting van het voetbalseizoen bij Advendo '57 op het Allemanskamp in Ederveen is er op zaterdag 15 juni 2019 de jaarlijkse sponsordag. Het voetbaltoernooi begint om 13.00 uur. De finale zal rond 17.30 uur gespeeld worden. De gehele middag is er een terras ingericht met een heus foodplein.

Bennekom

Vaderdagcadeau knutselen
10:00 Eikenlaan 3
Op zaterdag 15 juni kunnen kinderen tot 12 jaar een verjaardagscadeau maken in kringloopwinkel De Bromtol. Kom tussen 10 en 12 uur naar de Eikenlaan 3 in Bennekom en maak zelf een uniek cadeau voor de allerliefste papa! Neem je wel een mooie foto van jezelf mee?

Harskamp

Fietstocht HHG
10:30 Harderwijkerweg 11
Dit jaar slingert de route ten Zuiden van Harskamp langs de grenzen van de Hoge Veluwe – Driesprong – Lunterse bos. Er is keus uit twee afstanden, 25 en 40 km. De opbrengst is voor de aflossing van de nieuwbouw van de kerk en pastorie. Kosten voor deelname zijn 4,- euro p.p. en max. 12,50 euro per gezin. Starten tussen 10.30 en 11.30 uur bij verenigingsgebouw Eben-Haëzer van de HHG Harskamp, Harderwijkerweg 11. Info: 0318-456432 / 06-54956877.

Lunteren

Tim Akkerman 'unplugged'
20:00 Boslaan 90
Tim Akkerman unplugged bij De Koepel. Het zomerconcert vindt midden in het bos op een heuvel plaats en kan worden bereikt na een wandeling van 10 minuten. Voor € 20,- p.p. ben je er bij. Kaarten zijn te koop op: www.buurtbosch.nl. Bij de Pleisterplaats, naast de Koepel, zijn ook toegangskaarten verkrijgbaar.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.