• Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

15 mei 2019

Ede

Drieluik Focuswandelen
9:30 Arnhemseweg 120
Multitasken is uit, focus is in. Tijdens deze drie wandelingen focussen, inzoomen, vertragen en ontprikkelen. Op verschillende manieren, zowel naar binnen als naar buiten, aandacht richten. Drie keer dezelfde wandeling in een andere omgeving. Woensdag 15 mei, focuswandelen in de wijk Woensdag 22 mei, focuswandelen op de Edese hei Woensdag 29 mei, focuswandelen in het Edese bos Locatie: vertrek vanaf Pannenkoekenhuis De Langenberg Tijd: 09.30-11.00 uur (ca. 1 uur wandelen en afsluiten met koffie/thee) Kosten: 40,00 euro voor het drieluik of 15,00 euro per wandeling. Aanmelden via mail met naam en telefoonnummer: info@coachingrid.nl

Toon Tuin
13:30 Hoflaan 2
Wie geraakt is door kanker, is welkom om mee te doen op de Toon Tuin iedere woensdag om 13.30 uur met een kop koffie in clubhuis 't Veldhuus op Tuinenpark De Koekelt aan de Inschoterweg. Deelname is gratis.

Toon Tovenaars Kinderinloop
14:00 Hoflaan 2
Wie in de leeftijd van vier tot twaalf jaar te maken heeft of heeft gehad met kanker in de familie, is welkom op een creatieve workshop: boetseren.

Rondleiding landgoed Kernhem
14:30 Kernhemseweg 3
Stichting Recratie Veluwe Vallei geeft een rondleiding. De rondleiding begint om: 14.30 uur. Start voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) te Ede Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro p.p., kinderen 4,00 euro p.p. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt ±1 ½ uur. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat.

Spirituele mini beurs
19:00 Munnikenhof 17
Spirituele mini beurs in De Velder Munnikenhof 17 in Ede van 19.00 tot 22.00 uur. Entree 7 euro en de consulten 7,50 euro. Ook nu zijn er mediums aanwezig die willen helpen.

Twee lezingen van Oud Ede op één avond
20:00 Molenstraat 45
De Vereniging Oud Ede houdt twee lezingen op één avond: 1) De restauratie van het grafmonument Anna-Maria Moens door André Hartgers. 2) Ede 1850 - 1900 door Carel Verhoef. Zijn lezing gaat over deze boeiende periode van stilstand.

16 mei 2019

Ede

Jalafusi Big Band meets Motown
20:00 Molenstraat 45
De Edese Jalafusi Big Band, onder leiding van de energierijke bandleider Maurice Ditmer, presenteert voor het derde jaar op rij een eigen show. Tijdens 'Jalafusi Big Band meets Motown' staat de onvergetelijke en tijdloze muziek van artiesten als Chaka Kahn, Lionel Richie, The Commodores, Michael Jackson, Marvin Gaye, Bruno Mars, Randy Crawford, Gloria Gaynor en Aretha Franklin centraal. Een muziekfeest van herkenning waarbij meezingen gewoon mag. En wie weet is de dansvloer van Theater Cultura in de loop van de avond ook geopend.

17 mei 2019

Ede

Wees welkom bij inloophuis De Wissel
9:30 Bettekamp 99
Vrije inloop voor iedereen die van gezelligheid, een goede kop koffie of thee houdt. Ongedwongen en ontspannen met elkaar kletsen en contacten leggen.

Kleuren voor volwassenen
11:30 Hoflaan 2
Iedere derde vrijdag van de maand is er van 10.00-11.30 uur kleuren voor volwassenen voor mensen die geraakt zijn door kanker. Deelname is gratis.

De grootste kinderkledingbeurs in Ede
19:30 Reehorsterweg 88
De grootste kinderkledingbeurs in Ede van 19.30 tot 21.30 uur in gebouw de Akker van het Leger des Heils. Deze kledingbeurs staat bekend om het enorme aanbod van mooie kleding, de lage prijzen en de goede organisatie. Info: www.kledingbeurs-demaanen.jouwweb.nl / www.facebook.com/KledingbeursDeMaanen/

Guido Weijers - Masterclass Geluk
20:15 Molenstraat 45
Guido Weijers presenteert: De wetenschappelijke kant van geluk

18 mei 2019

Ede

Vroege vogels
5:00 Slingerboslaan 15
Vroege vogels wandelen in het Edese Bos achter de begraafplaats aan de Slingerboslaan. Verschillende soorten zangvogels zijn al weer een tijdje terug uit hun winterverblijven en laten zich horen. Starten om 5.00 uur bij de slagboom aan de Slingerboslaan. Gidsen zijn Dico Wijma en Gert Sleeuwenhoek. Goed schoeisel en, afhankelijk van de weersomstandigheden, een jas en verrekijker aanbevolen. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Inlichtingen tel. 0318 623494.

Repair cafe
10:00 Notaris Fischerstraat 10
Repair café bezoeken bij Meet Inn, notaris Fischerstraat 10 in Ede. Gun kapotte elektrische apparaten, kleding of fietsen een tweede leven. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de materiaalkosten. De hoogte hiervan bepaal je zelf. Welkom tussen vanaf 10.00 tot 12.30 uur van harte welkom.

Open dag Vereniging van Amateurtuinders
10:00
Dit jaar bestaat tuinenvereniging VAT-Ede 40 jaar. Open dag van 10.00 uur tot 15.00 uur op alle complexen. Op ieder complex is iets leuks te doen/zien/horen/halen. Op www.vat-ede.nl staat een leuke fietsroute die langs alle complexen voert.

Concert Musicamare
19:30 Hoflaan 2
Muziekvereniging Musicamare uit Ede o.l.v. Johan Jacobsen geeft een concert met als thema 'Flora en Fauna'. Een afwisselend programma van muziek in verschillende stijlen met een link naar de planten- of dierenwereld. De toegangsprijs bedraagt 3 euro per persoon. Musicamare laat muzikanten van alle leeftijden en niveaus samenspelen in een orkest. Meer informatie over Musicamare is te vinden op www.musicamare.nl

Nieuwe band Box of Kings Try-out Tour
20:00 Kuiperplein 31
Box of Kings is de nieuwe band van Chris Hordijk (finalist The Voice of Holland, Rob Mosterts Seks, Hammond & RocknRoll theatertour) en Jeroen Doppen (Virtuous Sons). Box of Kings brengt eigenheid, lef, en bevlogenheid naar het podium. Tijdens het optreden zullen er doneerboxen staan voor de lokale actie 'Ede klimt tegen kanker'.

Bennekom

Meimarkt
9:00 Rijnsteeg 14
Meimarkt van 9.00 tot 16.00 uur. De markt heeft een groot assortiment aan tweedehands spullen zoals: speelgoed, (tuin)meubelen, boeken, potten/vazen, servies, elektrische apparatuur etc. De opbrengst is voor onderhoud van de Oude Kerk (en bijbehorende gebouwen) in Bennekom.

Lunteren

Kerkpleinmarkt Oude Kerk
9:30 Dorpstraat 34
Grote rommelmarkt, (talenten)veiling en gezellig terras bij Oude Kerk Lunteren. Klokslag 9.30 uur begint het evenement bij de Oude Kerk en het nabij gelegen verenigingsgebouw het Meestershuis. Vanaf deze tijd tot 14.30 uur kunnen weer vele nieuwsgierigen en kopers zich langs de kramen begeven. Dit jaar, vanwege het enorme succes van vorig jaar, weer in het assortiment verse aardbeien en overheerlijke asperges klasse AA (indien gewenst gratis geschild). De mooiste artikelen zullen tussen 11.00 en 12.00 uur op de grote veiling van eigenaar verwisselen. Zie voor meer informatie bijgaande flyer of kijk op onze website www.hervormdlunteren.nl

Wekerom

Wekerun 2019
14:15 Dorpsplein 1
De tweede editie van de Wekerun met vier afstanden . De kidsrun van 2 km daarna een 5 en 10 km en een mooie trail van 14,5 km door het Wekeromsezand.

Musical in concert
20:00 Dorpsplein 1
Onder de titel `Musical in Concert` geeft Fanfareorkest 'Oefening Baart Kunst' uit Otterlo o.l.v. Chris Kok haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het Kulturhus aan het Dorpsplein in Wekerom. Ook het Fanfare Leerlingen Orkest FLOO o.l.v. Dennis van de Kamp zal deze avond haar opwachting maken. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 open. De entreeprijs bedraagt 5 euro inclusief consumptie. Tot 16 jaar is de toegang gratis.

19 mei 2019

Wekerom

Workshop Bosbezinning
10:00 Roekelse Zandweg 7
Van 10.00-14.00 uur in het bos nabij De Valouwe in Wekerom. Via yoga, tai chi, meditatie en wandelen verruimt de kijk en ontstaat er natuurlijke groei. Ervaring is niet nodig, wel een open mind om anders te zien en ervaren. De kosten zijn 39 euro. Meer info en aanmelden via www.volgjenatuur.nu of 06-47570988.

Workshop Bosbezinning
10:00 Immenkampweg ong.
Volg je natuur op zondag 19 mei van 10-14 uur in het bos nabij De Valouwe in Wekerom. Via yoga, tai chi, meditatie en wandelen verruimt je kijk en ontstaat er natuurlijke groei. Ervaring is niet nodig, wel een open mind om jezelf eens anders te zien en ervaren. De kosten zijn 39 euro. Meer info en aanmelden via www.volgjenatuur.nu of 06-47570988.

Ede

De Weg naar Diepe Ontspanning
10:00 Stationsweg 60
In een wereld die continue aanstaat, kan het een enorme uitdaging zijn om te ontspannen en te ontprikkelen. Deze workshop staat daarbij stil en je leert een aantal methoden die je ook thuis kunt toepassen om meer ontspannen in het leven te staan. Prijs: 29 euro inclusief handout en opname yoga nidra. Reserveer jouw mat via vera.connectyin@gmail.com Meer info: www.connectyin.com

Zondagmiddagconcert
12:00 Kernhemseweg
Duo Ebano verzorgt om 12.00 uur een concert in Huis Kernhem. Op het programma staan werken van Schumann, Rota, Bernstein, Danzi en Von Weber. Toegangsprijs 10 euro (geen pinbetaling)

Intuïtief schilderen
14:00 Paul Gabrielstraat 54
Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van vrij schilderen van binnen uit; los komen van het denken, en rust vinden in je hoofd. Meer info: www.lotus4health.com

Bennekom

Zondag Cantate
18:30
Cantatedienst met het Bennekoms Vocaal Ensemble in de Herv.-Geref. avonddienst, met vocale muziek van o.a. Dietrich Buxtehude, Hans Leo Hassler en Richard Farrant. Dirigent: Gert Winkelhorst Voorganger: Ds. A.M. Verbaan

21 mei 2019

Ede

Tabletcafé Cultura
14:00 Molenstraat 45
Tabletcafé Cultura met informatie over Favorieten. Bibliotheek Cultura Ede (Molenstraat 45) organiseert, in samenwerking met HCC!Senioren-academie, een gratis toegankelijk tabletcafé. Deze cafés vinden plaats op iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur onder begeleiding van vrijwilligers van de HCC en medewerkers van de Bibliotheek.

Deze keer is er eerst een presentatie van ongeveer tien minuten over een tabletgerelateerd onderwerp. Omdat dit het laatste café voor de zomer is laten de gastheren en gastvrouwen zien waar zij hun tablet het meest voor gebruiken, zoals apps installeren, accounts aanmaken, E-mail problemen, instellingen aanpassen. Voor zowel voor zowel Apple als Android.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.