• Eigen foto
  • Eigen foto

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 maart 2019

Ede

Tweedehandskledingbeurs voor dames en kinderen
9:00 Lunterseweg 25
De Petrakerk houdt op donderdag 7 maart een tweedehandskledingbeurs met dames- en kinderkleding. Belangstellenden kunnen terecht van 09.00 tot 10.30 uur en van 19.30 tot 20.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.gergemede.nl/kledingbeurs.

Zelfverdedigingsles voor kinderen van 8 tot 12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingslessen op basis van Systema. Een manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info: www.phoenixsystema.nl.

'Tranen van Maria' met Johannette Zomer
20:00 Nieuwe Kazernelaan 2
Ter gelegenheid van het honderdjarig kiesrecht voor vrouwen in Nederland presenteert sopraan Johannette Zomer rond Internationale Vrouwendag de multidisciplinaire voorstelling 'Tranen van Maria'. Het Stabat Mater van Pergolesi vormt de basis van dit initiatief en wordt aangevuld met Sefardische en Arabische liederen, Middeleeuwse lofzangen, beeldprojecties en dans. De voorstelling staat in het teken van de verbindende rol van vrouwen. Aan de productie werken behalve Johannette Zomer ook Cécile van de Sant (mezzosopraan), Françoise Atlan (Sefardische zang) en Farida Mohammed Ali (Maqam zang) mee.

Orkater - 237 redenen om door te gaan
20:15 Molenstraat 45
Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Hoe willen ze herinnerd worden?

8 maart 2019

Bennekom

COV Bennekom zingt Händel
20:00 Brinkstraat
COV-Bennekom brengt op vrijdag 8 maart in de Brinkstraatkerk, met medewerking van het Promenade-orkest, twee odes van Händel voor koor, orkest en solisten en een trompetconcert van Tartini. Zaal open: 19.30 uur. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Novita Bennekom, via covbennekom@gmail.com, leden of aan de zaal.

Ede

Anne Neuteboom met 'Kijk haar gaan'
20:15 Molenstraat 45
Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie en in 2015 winnaar van de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten, maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. Keihard positivisme, schaamteloos: 'Kijk haar gaan'.

9 maart 2019

Ede

Psalmzangavond met samenzang
19:30 Grotestraat 58
In de Oude Kerk in Ede vindt zaterdag 9 maart een psalmzangavond plaats. Medewerking wordt verleend door Crescendo uit Ede, organist Gerco van Ingen, kinderkoor Jong-Crescendo en organist Ton Burgering. Een meditatie wordt verzorgd door ds. A.J. Schalkoort. De kerk gaat open om 19.00 uur. Kijk ook eens op www.crescendo-ede.nl.

Sfeerconcert 'Het Andere Koor Bennekom'
21:00 Beatrixlaan 54
Na een aantal optredens afgelopen december bij het Dickensfestival en de Oude Kerk in Ede gaat 'Het Andere Koor Bennekom' nu een sfeerconcert geven in de Beatrixkerk. Bij aankomst krijgen de bezoekers een drankje, kaarslicht en klinkt er muziek van strijkersensemble 'Het Andere Ensemble'. Daarnaast speelt Erik Onnink op de vleugel en Rob Kamperman de percussie. Arne Nusselder heeft de algehele leiding. Allerlei muzikale uitdagingen zullen de revue passeren. Kaartverkoop bij de koorleden, supermarkt Plus Bennekom en op 9 maart voor aanvang in de Beatrixkerk in Ede.

10 maart 2019

Lunteren

'Choral Evensong'in Maranathakerk
19:00 Hertenlaan 35
In de Maranathakerk in Lunteren wordt zondagavond 10 maart om 19.00 uur een 'Choral Evensong' gehouden volgens de Anglicaanse liturgie. Aan deze dienst werkt het Kamerkoor van de Christelijke Hogeschool (CHE) mee, het koor staat onder leiding van Marleen van der Kolk. Het CHE-kamerkoor bestaat uit studenten en docenten van de Christelijke Hogeschool Ede en heeft veel klassieke en modern klassieke composities op haar repertoire staan. In deze dienst is Ineke van den Brink lector, begeleidt Ina Tamerus samenzang op het orgel en is Kees Verduijn voorganger.

11 maart 2019

Ede

Vreemdste objecten van het universum
20:00 Museumplein 3
Sterrenclub Astra Alteria nodigt belangstellenden uit voor een lezing door Klaas-Jan Mook. Hij gaat het in Red's Tapas en Grill Bar hebben over de 'Vreemdste objecten van het universum'. Voor niet-leden van Astra Alteria is de toegang 6 euro. Het universum is onvoorstelbaar groot en oud, en gedurende de eerste eeuwen waren sterrenkundigen voornamelijk bezig met het vinden en catalogiseren van objecten. Tegenwoordig wordt veel tijd besteed aan interpretatie van hetgeen gevonden is. Uiteraard bestond de oogst over al deze eeuwen uit een flink aantal extreme objecten en plaatsen, en tijdens deze lezing nemen ze van alle categorieën de (voor zover nu bekend) meest opvallende onder de loep.

Bethanië College Tour
14:30 Platteelhof 3
In Bethanië in Ede vindt op 11 maart 'Bethanië College Tour' plaats. Tijdens deze college tour kunnen niet alleen studenten maar ook zij-instromers, potentiële vrijwilligers en andere belangstellenden hun zorgvragen stellen. Op het podium staan Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie), een mantelzorger en een zorgprofessional. Thema van de middag is 'Hoe zetten we de ouderenzorg weer op de kaart?'. Dit alles onder leiding van Willem Smouter (theoloog en journalist). Meer info en aanmelden via www.bethanie.nl.

Lunteren

Openbare repetitie COV Sursum Corda
19:45 Hertenlaan 35
COV Sursum Corda houdt op maandag 11 maart een openbare repetitie. Tijdens deze avond wordt er nog gerepeteerd aan het komende concert (Matthäus Passion, J.S. Bach), maar vanaf 8 april staat het Requiem van Mozart op het programma. Aanmelden kan via info@covsursumcorda.nl. Meer informatie: www.covsursumcorda.nl.

13 maart 2019

Ede

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, inclusief een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd vanaf 17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl.

Cameretten Festival - Finalistentournee
20:15 Molenstraat 45
De strijd om de winst van Cameretten Festival 2018 is gestreden. Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en finale is het nu tijd voor de finalistentournee. De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen.

14 maart 2019

Ede

Zelfverdedigingsles voor kinderen van 8 tot 12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingslessen op basis van Systema. Een manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info: www.phoenixsystema.nl.

Concert Nederlands Kamerkoor over dementie
19:30 Molenstraat 45
Dementie is doodsoorzaak nummer één in ons land. Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader – de beroemde operazanger Lieuwe Visser – steeds dieper wegzakken in Lewy Body Dementie

15 maart 2019

Bennekom

Taizé-vesper in Bennekom
19:30 Heelsumseweg 1
In de rooms-katholieke kerk, Maria Virgo Regina, aan de Heelsumseweg 3 in Bennekom wordt weer een Taizé-vesper gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken. Het thema van deze vesper is: 'Wait for the Lord', naar het gelijknamige Taizé-lied. Dit thema heeft betrekking op op de veertigdagentijd, een tijd van inkeer, maar ook een tijd die verlicht wordt door het uitzicht op de blijdschap van Pasen. De kloostergemeenschap van Taizé , gevestigd in Frankrijk, wil wereldwijd mensen uit verschillende kerkelijke tradities met elkaar verbinden. Tijdens de vespers wordt een aantal eenvoudige meditatieve liederen gezongen, worden korte Bijbellezingen gehouden en is er tijd voor gebed en stilte.

Ede

Janne Schra - Lalala love
20:15 Molenstraat 45
Lalala love is een ode aan haar liefde voor muziek uit vervlogen tijden.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.