• ENKA Mannenkoor Ede

    Koorlid van Kol

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 december 2018

Ede

Repaircafé in de Meerpaal
13:00 Industrielaan 1
De vrijwilligers van het repaircafé vinden het een feest om in deze 'feestmaand' kapotte voorwerpen te repareren. Is er iets kapot aan de (kerst)verlichting of het gourmetstel? Niet weggooien. De reparateurs hebben al vele voorwerpen een tweede leven gegeven. Andere voorwerpen zoals keukenapparatuur, geluidsdragers, speelgoed of textiel kapot? Neem het mee naar het repaircafé. Weggooien kan altijd nog. Op donderdag 13 december is het repaircafé weer aanwezig in de Meerpaal van 13.00 tot 15.30 uur.

Kerstconcert door Fiducia
20:00 Grotestraat 58
Christelijk regiokoor Fiducia geeft op donderdag 13 december een kerstconcert in de Oude Kerk in Ede. Medewerking wordt verleend door Lianne Laurens (dwarsfluit), Robert Molenaar (tenor), Jan Lenselink (vleugel), Kees de Bruin (orgel) en het strijkensemble 'Che Vanno'. Het geheel staat onder leiding van dirigent Peter Burger. Kijk op www.fiducia-ede.nl.

Jongerenavond in CHE
20:00 Oude Kerkweg 100
De Jij Daar! jongerenavond gaat deze keer over het thema 'Open je ogen'. De spreker is Raymond Warnaar, hij leidt de NET Foundation die het wereldwijd online beschikbaar maken van digitaal Bijbelgetrouw theologisch onderwijs als doel heeft. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld via steljevraag.tk. De vragen worden in het tweede deel van de avond behandeld. Vooraf en na afloop is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Zie ook: www.jijdaar.nl.

Folk Road Show in de Bospoort
20:15 Bospoort 1
In de Bospoort treedt Folk Road Show op als trio: Dominique Fricot (Canada), Benjamin James Caldwell (Australië) en Olaf Caarls (Nederland). Meer info: www.livestagemarnix.com. Reserveren is mogelijk via reservering@livestagemarnix.com.

14 december 2018

De Gemeenschap - Strindberg en Dal
20:15 Molenstraat 45
De vooruitstrevende toneelgroep &Co werkt aan 'Dal in de mist', een nog maar pas ontdekt stuk over liefde, afgunst en pijn van de Zweedse schrijver August Strindberg.

15 december 2018

Ede

Repaircafé bij Meet Inn
10:00 Notaris Fischerstraat 10
Het laatste repaircafé van dit jaar vindt plaats op zaterdag 15 december bij Meet Inn van 10.00 tot 12.30 uur.

'Ede goes Winter The Christmasfair'
10:00 Rondom de Oude Kerk in Ede
Op zaterdag 15 december is er 'Ede goes Winter The Christmasfair'. Daarnaast is de Oude Kerk geopend, de overdekte ijsbaan van Friends on Ice is open en zijn de winkels geopend tot 22.00 uur.

Beeldende klanken in Oude Kerk
12:00 Grotestraat 58
In de Oude Kerk zijn zaterdag 15 december boeiende culturele activiteiten. Onder andere pianist Leander van der Steen en verteller Aart Haverkamp verzorgen een programma. Belangstellenden zijn welkom om 12.00 en 14.00 uur in De Oude Kerk. Aart Haverkamp bespreekt twee schilderijen van Rembrandt. En Leander van der Steen (piano), Petra Lukasse (fluit), Aart van Zetten, (viool/altviool/fluit) en Joanne van Amstel (cello) brengen afwisselende muziek ten gehore. De kerk is vanaf 10.30 uur open voor het publiek.

Themamiddag biodiversiteit en landbouw
13:30 Molenstraat 45
Het bestuur van GroenLinks afdeling Ede houdt op zaterdag 15 december een themamiddag over biodiversiteit, natuur en landbouw in de gemeente Ede. Tijdens deze themamiddag zullen een aantal sprekers met een diverse achtergrond hun visie op dit thema belichten. Hierna gaan de sprekers met elkaar en de bezoekers in debat.

Sfeervolle muziek tijdens 'A silent night'
19:30
Op zaterdag 15 december 2018 geven het CHE Kamerkoor en kamerorkest Sjosjanim samen met pianist Wouter Bakker een adventsconcert in de Beatrixkerk in Ede.

Kerstconcert Enka mannenkoor in Taborkerk
20:00 Prinsesselaan 8
Internationale kerstliederen uitgevoerd door het Enka mannenkoor Ede. Bariton Bart Klein is solist. Verdere medewerking van Roland Aalbers aan de vleugel, fluitiste Mariëlle Polman en Kor Mollema die het euphonium bespeelt. Algehele leiding is in handen van Maarten-Jan Dongelmans. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Jacqueline Govaert - Zo zit dat dus ook
20:15 Molenstraat 45
Jacqueline en het theater bleken in 2015 een gouden match te zijn.

Wekerom

A Christmas Celebration
20:00 Dorpsplein 1
Onder de titel 'A Christmas Celebration' geeft fanfareorkest 'Oefening Baart Kunst' uit Otterlo op zaterdag 15 december een kerstconcert in het Kulturhus aan het Dorpsplein in Wekerom. Medewerking verleent de Valley Voices Vocal Group uit Ede. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 open. Het programma van dit concert zal in het teken staan van een modern kerstverhaal voor jong en oud dat wordt verteld door Hans Elbers. Dit verhaal wordt voor de pauze muzikaal omlijst met een aantal selecties van klassieke kerstmelodieën. Na de pauze gaan orkest en koor los in het moderne Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse repertoire met bekende kersthits van Harry Bellafonte, Andy Williams en Mariah Carey.

Ederveen

Kerstconcert Irene Ederveen
20:00 Marktplein 10
Muziekvereniging Irene uit Ederveen houdt zaterdag 15 december het jaarlijkse kerstconcert. Het orgel wordt bespeeld door Jan Oosterbroek uit Barneveld en bezoekers kunnen ook genieten van de klanken van het fanfareorkest van Irene, onder leiding van Sandra van Luijtelaar. De zaal is open om 19.30 uur en de toegang is vrij.

Bennekom

Kerstconcert
20:00
Het christelijk gemengd koor Immanuel geeft zaterdag 15 december haar jaarlijkse kerstconcert. Medewerking aan deze uitvoering wordt verleend door het Ritmeester-Veenzangers mannenkoor onder leiding van Jimco Zijlstra en de koren worden op de vleugel begeleid door Jan Lenselink. De kerk is open om 19.30 uur.

16 december 2018

Ede

Festival of Lessons and Carols
17:00 Verlengde Maanderweg 33
Samen zingen en samen luisteren. Dat is in het kort de kern van een typisch Engels 'Festival of Lessons and Carols'. Op deze zondag verandert de Nieuwe Kerk voor even in een Engelse kathedraal. Negen traditionele bijbellezingen, samenzang en koorzang werken toe naar het aloude kerstverhaal. Er klinken oude en traditionele Carols die iedereen kan meezingen. Medewerking verlenen De Nieuwe Cantorij en de Beatrixcantorij, onder leiding van de Jan-Willem van Ree. Beide cantorijen vormen voor deze gelegenheid één groot koor. Het orgel wordt bespeeld door Margret Spelt.

De Velder live
15:00 Munnikenhof 17
In De Velder gaan ze zondag 16 december weer live met medewerking van verschillende bands van de ROS (Rockin' Old School). Met medewerking van onder andere Greyhound Jam en The Beatles Band.

Zondagmiddagmuziek in Taborkerk Ede
16:30 Prinsesselaan 8
In het derde concert van dit seizoen in de serie Avondmuziek in de Taborkerk in Ede kunnen bezoekers deze keer genieten van het spel van Jasper van der Klis (piano) en Elena Pavoncello, (viool).

18 december 2018

Ede

Tabletcafé Cultura op 18 december 2018
14:00 Molenstraat 45
Bibliotheek Cultura Ede houdt, in samenwerking met HCC!Senioren-academie, een gratis toegankelijk tabletcafé . Deze middag beginnen ze met een presentatie van ongeveer tien minuten over een tabletgerelateerd onderwerp. Deze keer gaat het over de agenda.

19 december 2018

Ede

Kerstbrunch voor (ex) borstkankerpatiënten
9:30 Willy Brandtlaan 10
De afdeling Ede/Wageningen van de Borstkankervereninging Nederland sluit woensdag 19 december het jaar af met een kerstbrunch. Deze brunch wordt gehouden in het auditorium ( bestemming 181) van ziekenhuis de Gelderse Vallei. Deelname is gratis. Info en opgeven voor deze dag: bvn.edewageningen@gmail.com of telefonisch 06-28541965 .

20 december 2018

Ede

The Concert to End All Wars
17:30 Friso- als Mauritskazerne
Muzikaal, theatraal concert met Ellen ten Damme, Vincent Bijlo, Tienerkoor Koorschool Midden-Gelderland en de Konrad Koselleck Big Band. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Grote Oorlog ten einde kwam. Konrad Koselleck en zijn Big Band van zeventien topmusici en de solisten Ellen ten Damme en Vincent Bijlo spelen en zingen over strijd en het verlangen naar vrede.

Het repertoire loopt uiteen van tango's tot een Balkan Beat-bewerking van Debussy's anti-oorlog hymne, uitgevoerd samen met het Tienerkoor uit Ede onder leiding van Albert Wissink. De Konrad Koselleck Big Band wil met deze voorstelling niet alleen de Eerste Wereldoorlog herdenken; het is ook een pleidooi tegen alle oorlogen, nationalisme, populisme en uitsluiting.

De concertavond begint vanaf 17.30 uur en speelt zich zowel af op Friso- als Mauritskazerne in Ede.

Martijn Kardol - Bang
20:15 Molenstraat 45
Martijn Kardol, won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival.

Bennekom

Anders kijken naar Kerst
20:00 Emmalaan 1
Peter Kampschuur, ademtherapeut en meditatieleraar, presenteert in een lezing een alternatieve manier om Kerst te beleven. ,,Het bekende kerstverhaal, dat we eigenlijk nog nauwelijks tot ons door laten dringen, kun je namelijk ook spiritueel beleven. Op een mystieke manier, waarbij onze eigen bewustwording centraal staat. In veel spirituele tradities verwijst het kerstverhaal niet alleen naar de feitelijke geboorte van een bijzonder kind 2018 jaar geleden, maar vooral ook naar onze eigen spirituele geboorte die gezien wordt als essentieel voor ons proces van bewustwording en ontwikkeling." Peter Kampschuur laat zien hoe dat in elkaar zit en welke rol ademhaling daarbij vervult. Zie: www.vrijzinnigenbennekom.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.