• ANP

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 december 2018

Ede

Gratis cholesterolwaarde meten
Veenderweg 95
Op 7 december is het bij drogisterij Karens mogelijk om de cholesterolwaarde te laten meten. Inschrijving is vanwege de grote aanloop verplicht. Aanmelden kan door even langs te komen in de winkel of te bellen naar 0318-613191.

Kirsten van Teijn - Nobel
20:15 Molenstraat 45
Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de nieuwe auto precies past bij de kleur van de voordeur.

8 december 2018

Ede

Excursie bos- en landschapsbeheer Sysselt
14:00 Dr. Hartogsweg 5
Hoe worden de terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen eigenlijk beheerd? De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op zaterdag 8 december een excursie over dit onderwerp op De Sysselt. Hoe wordt bepaald welke bomen gekapt moeten worden en welke bomen mogen blijven staan? En wie heeft wel eens van de term Toekomstboom gehoord of is benieuwd wat dit betekent?

Concert eerste lustrum kamerorkest Opus 55
15:00 Molenstraat 45
Kamerorkest Opus 55 houdt op zaterdag 8 december van 10.30 tot 15.00 uur een repetitie.

Spinvis - In werkelijkheid
20:15 Molenstraat 45
Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

Ederveen

Advent Sing-in met Ha Kol Tsa Ier
20:00 Marktplein 10
Advent Sing-in met gospelkoor Ha Kol Tsa Ier en William Wixley. Op deze avond zingt het koor een aantal liederen, maar er wordt ook samen met het publiek gezongen. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Er zal een pauze zijn waar koffie en thee wordt geschonken.

9 december 2018

Lunteren

Klankconcert 'Touching Sounds'
11:00 Dokter Kimmijserlaan 28
In het Witte Kerkje in Lunteren wordt zondag 9 december een klankconcert gegeven door Jeannine van der Heijden en Martien Adriaansen. Zelf meenemen: een matrasje (groot tuinstoelkussen is ook handig); kussen(tje) voor onder je hoofd en deken(tje) om onder te liggen. Opgave via info@vrijzinniglunteren.nl.

Ede

Nationale Snertdag in Ede
16:00 Amsterdamseweg 19
Restaurant Buitenzorg, aan de Amsterdamseweg 19 in Ede, doet zondag 9 december mee aan de 'Nationale Snertdag'. Om 16.00 uur begint de Edese versie. ,,De feestmaand december is voor veel mensen geen vrolijke periode om naar uit te kijken. Om hier wat aan te doen is dit ludieke evenement in het leven geroepen om zo veel mogelijk mensen door heel Nederland te verbinden. Ook in Ede vindt dit sociale evenement dus plaats", vertelt een woordvoerder. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Meer informatie en deelnemende locaties op www.nationalesnertdag.nl.

Bennekom

Advents-cantatedienst met Magnificat van P.
18:30 Dorpsstraat 45
Het Bennekoms Vocaal Ensemble zingt tijdens de avondviering van zondag 9 december de cantate Magnificat anima mea Dominum (Mijn ziel prijst en looft de Heer) in een uitvoering van Johann Pachelbel (1653 – 1706). Het koor staat onder leiding van de vaste dirigent Gert Winkelhorst en wordt begeleid door Jozien Peters, viola da gamba en Regina de Bakker, kistorgel. Ds. Anne Verbaan heeft deze cantatedienst met het koor voorbereid en zal ook de dienst leiden. Het is een gezamenlijke dienst van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Bennekom. Naast het werk van Pachelbel zingt het Bennekoms Vocaal Ensemble ook het Kyrie uit de Mis in G van G.B. Casali (1715 - 1792) en een motet ontleend aan de tekst van Ps 122: 6 - 8 van de 19e-eeuwse Engelse componist John Goss (1800 - 1880).

Ede

3JS - Acoustic Christmas
20:15 Molenstraat 45
Na vier jaar zijn de akoestische kerstconcerten van de 3JS een begrip geworden in de Nederlandse theaters.

10 december 2018

Ede

Creatieve workshop kerststuk maken
13:30 Hoflaan 2
In het Toon Hermans Huis is het mogelijk om de creatieve workshop kerststuk maken te volgen. Aanmelden kan via: 06-22161969 of info@toonhermanshuisede.nl. De kosten voor deze workshop zijn 15 euro.

Ontmoetingsfeest Netwerk Dien je Stad
18:00 Otterloseweg 18A
Op maandagavond 10 december vindt het jaarlijkse ontmoetingsfeest plaats. Het thema van het feest is 'Een nieuw begin'. Mensen uit alle lagen van de Edese samenleving beleven met elkaar een bijzondere avond. Tijdens het ontmoetingsfeest ontmoeten de genodigden elkaar rondom een uitgebreid diner en een avondvullend programma. Het feest is gratis. Aanmelden kan via dienjestad.nl/ontmoetingsfeest.

12 december 2018

Ede

Johannus Kerstconcert
20:00 Keplerlaan 2
Het traditionele Johannus kerstconcert vindt woensdag 12 december plaats.

Rob de Nijs - Niet voor het laatst
20:15 Molenstraat 45
Rob de Nijs verzorgt op woensdag 12 december een voorstelling in theater Cultura. De titel van de voorstelling is 'Niet voor het laatst'.

13 december 2018

Ede

Kerstconcert door Fiducia
20:00 Grotestraat 58
Christelijk regiokoor Fiducia geeft op donderdag 13 december een kerstconcert in de Oude Kerk in Ede. Medewerking wordt verleend door Lianne Laurens (dwarsfluit), Robert Molenaar (tenor), Jan Lenselink (vleugel), Kees de Bruin (orgel) en het strijkensemble 'Che Vanno'. Het geheel staat onder leiding van dirigent Peter Burger. Kijk op www.fiducia-ede.nl.

Jongerenavond in CHE
20:00 Oude Kerkweg 100
De Jij Daar! jongerenavond gaat deze keer over het thema 'Open je ogen'. De spreker is Raymond Warnaar, hij leidt de NET Foundation die het wereldwijd online beschikbaar maken van digitaal Bijbelgetrouw theologisch onderwijs als doel heeft. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld via steljevraag.tk. De vragen worden in het tweede deel van de avond behandeld. Vooraf en na afloop is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Zie ook: www.jijdaar.nl.

Folk Road Show in de Bospoort
20:15 Bospoort 1
In de Bospoort treedt Folk Road Show op als trio: Dominique Fricot (Canada), Benjamin James Caldwell (Australië) en Olaf Caarls (Nederland). Meer info: www.livestagemarnix.com. Reserveren is mogelijk via reservering@livestagemarnix.com.

14 december 2018

Ede

De Gemeenschap - Strindberg en Dal
20:15 Molenstraat 45
Toneelgroep &Co werkt aan 'Dal in de mist', een nog maar pas ontdekt stuk over liefde, afgunst en pijn van de Zweedse schrijver August Strindberg.

15 december 2018

Ede

'Ede goes Winter The Christmasfair'
10:00 Rondom Oude Kerk in Ede centrum
Op zaterdag 15 december is er 'Ede goes Winter The Christmasfair'. Daarnaast is de Oude Kerk geopend, de overdekte ijsbaan van Friends on Ice is open en zijn de winkels geopend tot 22.00 uur.

Jacqueline Govaert - Zo zit dat dus ook
20:15 Molenstraat 45
Jacqueline en het theater bleken in 2015 een gouden match te zijn.

Wekerom

A Christmas Celebration
20:00 Dorpsplein 1
Onder de titel 'A Christmas Celebration' geeft fanfareorkest 'Oefening Baart Kunst' uit Otterlo op zaterdag 15 december een kerstconcert in het Kulturhus aan het Dorpsplein in Wekerom. Medewerking verleent de Valley Voices Vocal Group uit Ede. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De entreeprijs is vijf euro.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.