• KNA

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

21 november 2018

Lunteren

Open Ochtend voor vrouwen
9:15 Oranjestraat 33
Vrouwenochtend in de Gereformeerde kerk in Lunteren.

Ede

Middag voor senioren
15:00 Jan Th. Tooroplaan 133
In de Bethelkerk, aan de Jan Th. Tooroplaan 133 wordt van 15.00 tot 18.30 uur een seniorenmiddag gehouden. Ds. N.W. v.d. Houten verzorgt de korte overdenking. De presentatie wordt deze middag verzorgd door de heer V.W. (Vincent) van Poortvliet over Isings' historische schoolplaten. Aan het einde van de middag is er een stamppottenbuffet.

Patrick Laureij: Nederlands Hoop
20:15 Molenstraat 45
Patrick Laureij, geboren in 1982, groeit op in IJsselmonde. In 2006 gaat hij voor het eerst het podium op.

22 november 2018

Ede

Dit zouden alle V/M moeten weten
10:00 Stationsweg 60
WORKSHOP les 2: Dit zouden alle vrouwen (en mannen) moeten weten. Taoïstisch inzicht in de zeven sluiers van de liefde, de seven-year-itch en de wetten van relaties. De bijdrage is 30 euro. Aanmelden kan via email liefde@yoonity.nl

Bennekom

Expositie 'Parade 2018' & Jubileum PEK.
13:00 Ericapark 1
De jaarlijks terugkerende tentoonstelling is een traditie aan het worden. Aan de editie van 2018 doen ruim 20 PEK-kunstenaars mee, die naar eigen thema werk hebben gemaakt van maximaal 100 euro verkoopprijs. De titel 'Parade' verwijst naar de veelzijdigheid van het aangeboden werk, dat als een optocht aan de kijker voorbijtrekt.

Ederveen

Reprise voorstelling: 'En Toen'
20:00 Renswoudseweg 1
Na een succesvolle voorstelling in de Lampegiet heeft MOMO besloten om 'En toen…' in een herschreven versie nog tweemaal te vertonen op 22 en 23 november om 20:00 in de MOMO theaterzaal in Ederveen. Kaarten kosten 10 euro.

Ede

JCI Ede PubQuiz
20:00 Breelaan 2
JCI Ede organiseert de 4e editie van de JCI Ede PubQuiz. 'Gastheer' van deze avond is Het Oude Politiebureau aan de Breelaan 2a. De avond beloofd een spannende strijd te worden tussen familie-, vrienden- en bedrijventeams. De kosten bedragen 50 euro per tafel (er is plaats voor 5 personen). Inschrijven kan via email contact@jci-ede.nl

Nashville Night: Road to Bluebird Café
20:15 Molenstraat 45
The Bluebird Café, een klein cafeetje in Nashville Tennessee, op het eerste gezicht niet zo bijzonder.

23 november 2018

Bennekom

Open dag Buitenhorst, centrum voor autisme
15:00 Meentweg 10
Buitenhorst 'centrum voor autisme' heeft twee prachtige locaties in Rhenen en Bennekom. Op de locatie in Bennekom wordt tussen 15:00 en 20:30 uur een open dag gehouden waar belangstellenden kennis kunnen maken met het werk. Kijk voor meer informatie op de website www.Buitenhorst.nu

Otterlo

Avondintocht Sinterklaas Otterlo
17:00 Brummelweg 43
Sinterklaas komt dit jaar op vrijdagavond aan in Otterlo. Om 17.00 uur kunnen de kinderen zich verzamelen bij Eureka aan de Brummelweg in Otterlo. Groep 1 t/m 4 gaan in optocht door het dorp naar het schoolplein. De groepen 5 tot en met 8 worden 'gedropt' op een geheime locatie.

Bennekom

Jubileum PEK, Platform Edese Kunstenaars
18:15 Ericapark 1
PEK bestaat 15 jaar en dat is reden voor een moment van proosten tijdens de expositie 'Parade' Burgemeester Verhulst en Hans Dorrestein heffen om 18.18 uur samen met de aanwezigen het glas en nemen het woord. Een van de leden van PEK verrast het publiek met een muzikale bijdrage.

Ede

Dit zouden alle V/M moeten weten
19:00 Stationsweg 60
WORKSHOP les 2: Dit zouden alle vrouwen (en mannen) moeten weten. Taoïstisch inzicht in de zeven sluiers van de liefde, de seven-year-itch en de wetten van relaties. De bijdrage voor de workshop is 30 euro. Aanmelden kan via email liefde@yoonity.nl

Workshop/Lezing: Omgaan met energieën
19:00 Paul Gabrielstraat 54
Wat zijn en doen energieën voor ons? Alles is energie. Wat we in ieder moment denken, voelen, zeggen en doen zendt een resonantieveld uit in het universum, dat naar ons terugkeert teneinde onze werkelijkheid te scheppen.

Gezellige avond voor volwassenen
20:00 Korenbloemlaan 9A
Ontvangst met koffie en koek. Samen spelletjes doen zoals sjoelen, kaarten, biljarten of een bordspel, muziek luisteren en gezellig bijpraten. De consumpties zijn tegen vriendelijke prijzen en het hapje krijgen de bezoekers erbij.

Kees Hulst en Esther Scheldwacht: Laatste
20:15 Molenstraat 45
Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat.

24 november 2018

Ede

Voordracht & Signeer Sessie - Fenna Smilde
11:00 Grotestraat 8-10
Boekhandel Boek En Buro Ede organiseert een Voordracht & Signeer sessie. De Edese schrijfster Fenna Smilde is van 11:00 tot 14:00 uur in de winkel om haar boek te signeren met een persoonlijk woordje. Als dat zo uitkomt, draagt ze ook zeker gedeelten voor uit haar boek met psychologische fabels 'Hoe het zo gekomen is/How it all came to be'.

Ikonententoonstelling
11:00 Beukenlaan 1
De Evangelisch-Lutherse kerk in Ede viert haar 100 jarig bestaan onder andere met een ikonententoonstelling van 11.00 tot 16.00 uur aan de Beukenlaan 12. De entree is gratis. 's Middags zal ook het 'Kleinkoor Beatus' onder leiding van Frits Gombert, psalmbewerkingen uit de renaissance en vroege barok ten gehore brengen, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Lunteren

24 uurs marathon uitzending Shine Radio
12:00 Dorpsstraat
24 uurs Marathon Radiouitzending op Shine Radio t.b.v. Geef de kinderen ook wat extra's. Om 12.00 uur start Shine Radio een live, non stop, 24 uurs marathon radio uitzending. Met nieuws, achtergronden, interviews en natuurlijk heerlijke muziek vanaf de jaren 70 tot nu dit ten behoeve van Kinderen van de Voedselbank. Kijk op www.shineradio.nl

Ede

Sinterklaas naar Wijkcentrum De Velder
13:30 Munnikenhof 17
Sinterklaas wordt met zijn Zwarte Pieten ontvangen in Wijkcentrum De Velder. Vanaf 13:00 zijn de kinderen welkom om samen de komst van de goedheiligman af te wachten. Er is muziek, een kleurplaatwedstrijd en een optreden van Clown Doedel. Na afloop ligt er ook nog iets voor de kinderen klaar. Rond 16:00 worden Sinterklaas en zijn gevolg weer uitgezwaaid. Opgeven kan tot 20 november via email jimvanbatenburg@edewelenwee.nl of bel voor info naar 06-24894914. Wijkcentrum De Velder is te vinden aan de Munnikenhof 17.

Herfstwandeling door De Sysselt
14:00 Dr. Hartogsweg 5
De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert een herfstwandeling door bosgebied De Sysselt. Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. De start is om 14.00 uur bij de ingang van het park aan de zuidzijde van De Sysselt. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.glk.nl/activiteiten

Lunteren

Concert Slagwerkorkest KNA in Euterpe
19:00 Dorpsstraat 35
Het Slagwerkorkest van muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren geeft in samenwerking met het Slagwerkorkest van muziekvereniging Caecilia uit Scherpenzeel een gratis toegankelijk concert in muziekgebouw Euterpe, Dorpsstraat 35. Dit concert is een try-out voor het concertconcours van zaterdag 8 december in Etten-Leur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Ede

James Oesi bij 'Jong talent in Ede'
19:30 Beukenlaan 1
Promonent contrabassist James Oesi speelt bij 'Jong Talent in Ede'. De bassist (geboren in London en opgegroeid in Zuid Afrika) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. James is initiatiefnemer van het Dutch Double Bass Festival.

Lunteren

Psalmzangavond met samenzang
19:30 Dorpstraat 34
Jaarlijkse Psalmzangavond met samenzang door Psalmzangkoor Crescendo uit Ede onder leiding van Johan van Sligtenhorst, orgel Gerco van Ingen. Mediatie Ds. B Reinders. De kerk is open om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte. Kijk ook op www.crescendo-ede.nl

Ede

Nynke Laverman: Wachter
20:15 Molenstraat 45
Nynke Laverman is terug.

Danceparty: Rocking up the 90's and 00's
21:00 Amsterdamseweg 19
Wie ook is opgegroeid met de hits uit de 90's en 00's moet bij dit feest aanwezig zijn. De grote zaal van Buitenzorg wordt omgetoverd tot dé danstempel van Ede waar de leukste hits en mensen samenkomen. De opbrengst wordt gebruikt om mensen die een zware tijd doormaken te verrassen met een kerstmaaltijd.

25 november 2018

Ede

Over een kleine mol: Meneer Monster
15:00 Molenstraat 45
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak!

Ede

Lazy Sunday Borrel & Bites for Singles
16:00 Grotestraat 93
Ben je single en geniet je van live muziek? Kom dan iedere koopzondag (de laatste zondag van de maand) om 16.00 uur naar LEF en ontmoet leuke 30+, 40+ en 50 plussers uit Ede en omgeving. De bijdrage is 5 euro. Graag van te voren aanmelden via email info@lefmixstore. Geef aan of je gebruik wilt maken van de Easy Sunday Offer: 4 Drinks & 4 Bites voor 22,50 euro.

Ede

Wonderlijke Zondag on tour
19:30 Otterloseweg 18A
Speciale dienst waarin gezongen en gesproken wordt over de bovennatuurlijke krachten en wonderen die het Koninkrijk van God kenmerken. Er is extra ruimte om te bidden voor genezing en herstel. De dienst start om 19.30 uur in De Schuilplaats aan de Otterloseweg 18-A. De deur gaat open om 19.00 uur.

26 november 2018

Ede

Boeklezing Resex Jezelf
20:00 Celsiusstraat 54
'De flirt formule', 'Huismus' en 'Kom tot leven!' Dit zijn zomaar wat titels van hoofdstukken uit het boek Resex Jezelf. Nannet van der Ham schreef het speciaal voor vrouwen die hun sexualiteit níet links laten liggen en die slim en op een centraal punt in hun leven zijn. Ze gaat er graag het gesprek over aan in het InspiratieCafé. Meer info staat op www.studioquink.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.