• Ted Walker

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

24 oktober 2018

Ede

Welkom thuis in de herfstvakantie
9:30 Balgzand 2
Op 24, 25 en 26 oktober houdt de Oude Kerk-gemeente weer het VakantieBijbelFeest (VBF) voor alle kinderen van de basisscholen in Ede. Belangstellende kinderen zijn woensdag en donderdag welkom vanaf 09.30 uur en vrijdag vanaf 14.30 uur in De Vuursteen, aan de Balgzand 2 in Ede. Het thema van het VBF is dit jaar 'Welkom thuis'.

Meer informatie bij Gerben van Riessen, gerben16@hotmail.com.

Otterlo

PiratenSpeelMiddag in Tegelmuseum
13:15 Eikenzoom 12
In het Tegelmuseum wordt een piratenspeelmiddag gehouden.

Ede

Kindercabaret - het vijfde couplet 6+
15:00 Molenstraat 45
Grappige sketches en liedjes over zeer herkenbare situaties.

25 oktober 2018

Lunteren

Organisten bespelen virtueel orgel
15:00 Kattenbroekerweg 10
Medewerkers van Orgelmakerij Noorlander spelen donderdag 25 oktober romantische orgelwerken – met een knipoog naar de Engelse muziek – in de showroom van orgelmakerij Noorlander op moderne en revolutionaire orgels.

Bennekom

Kringlooplandbouw: oude wijn in nieuwe zak
20:00 Emmalaan 1
Eric A. Goewie, emeritus hoogleraar biologische landbouw, spreekt in De Ontmoeting in het kader van de dag van de duurzaamheid.

Lange tijd bepaalden rekenmeesters hoe boerenbedrijven functioneerden. Alleen de (financiële) opbrengst telde. Milieu en natuur waren ondergeschikt en ook de consument had het nakijken.

Ede

Schrijver Art de Vos bij Dante
20:15 Molenstraat 45
Schrijver Art de Vos presenteert het boek 'Gordel van geweld' over een Edese familie, bij Dante. Donderdag 25 oktober opent Cultureel Café Dante weer haar deuren.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan men genieten van een programma vol muziek, kunst, literatuur, sprekers en dichters.

Ede

Gers Pardoel - Gers neemt je mee
20:15 Molenstraat 45
Een theatershow door Gers Pardoel.

26 oktober 2018

Otterlo

Overdekte herfstfair in Otterlo
13:00 Apeldoornseweg 93
Een overdekte herfstfair, ten bate van Stichting Ontmoeting, voor het hele gezin. Er zijn ruim dertig kramen aanwezig met diverse producten.

Leuke activiteiten voor het hele gezin, zoals kleedjesmarkt, knutselen en veilingen. Eten en drinken verkrijgbaar, de toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.herfstfairotterlo.nl.

Ede

Eerste veteranen inloophuis in Ede
16:00 Verbindelaarsweg 100
Op vrijdag 26 oktober start het Platform Militaire Historie Ede met het eerste veteranen inloophuis. Tussen 16.00 en 18.00 uur ontvangt het graag collega's in De Smederij aan de Verbindelaarsweg 100 op het voormalige kazerneterrein.

In deze pas geopende locatie worden de (oud)-militairen uitgenodigd om onder het genot van een drankje met elkaar verhalen en ervaringen te delen.

Ede

Hervormingsconcert in de Petrakerk
19:00 Lunterseweg 25
In de Petrakerk staat vrijdag 26 oktober weer een hervormingsconcert op het programma. Deze avond bespeelt Gert Jan Schipper het orgel. Er is veel ruimte voor samenzang en improvisaties.

Om 19.00 uur is de kerk open. De avond begint om 19.30 uur. Na afloop is er koffie/fris verkrijgbaar.

Ede

Het Gelders Orkest & Lisa Jacobs - Mozart
19:30 Molenstraat 45
'Mijn viool is echt mijn maatje', zegt Lisa Jacobs over haar in 1683 gebouwde Ruggiero-viool uit Cremona.

27 oktober 2018

Ede

FoodFloor Veluws Circus van de Smaak
11:30 Nieuwe Kazernelaan 2
Op 27 oktober is het FoodFloor 'Veluws Circus van De Smaak' op het Storrig festival. Op het Veluws Circus van Smaak worden bezoekers verrast met workshops, quiz en verhalen over Food & de Wilde Veluwe.

Korte verhalen over jongleren (kinderen jong leren gezond te eten), clowns (lekker eten is vooral ook leuk), dieren (vlees van de wilde Veluwe) en streken (eten uit je eigen omgeving). Zie www.foodfloor.nl.

Ede

Jaarconcert Egerländer Kapel Ede
13:30 Peppelensteeg 12a
Het jaarconcert van de Egerländer Kapel Ede. In de pauze vindt een verloting plaats. Het geheel staat onder leiding van Henry Meijer. Toegangskaarten (vijf euro) kunnen vanaf besteld worden via info@egerlanderkapelede.nl of via telefoonnummer 06-43708760.

Bennekom

Paddenstoelenexcursie op landgoed Hoekelum
14:00 Edeseweg 124
De sieraden van het bos. Zo worden paddestoelen genoemd. Wie ze wil gaan zoeken gaat op zaterdag 27 oktober mee met de boswachter. Start: 14.00 uur, parkeerplaats noord/westzijde van landgoed Hoekelum, Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom. Let op: parkeerplaats kasteel, niet de boerderij) Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

28 oktober 2018

Ede

LaDress Boutique komt naar Ede
11:00 Breelaan 2
De elegante mix van exclusiviteit, een modern interieur en een tijdloze sfeer maakt dit de perfecte locatie om LaDress Boutique te houden.

29 oktober 2018

Ede

Kerstprojectkoor
19:45 Peppelensteeg 12a
Ook altijd al het ultieme kerstgevoel gekregen van kerstmuziek? Kom dan maandag 29 oktober samen met de leden van Valley Voices op acht opeenvolgende maandagavonden oefenen om het kerstrepertoire 'in de vingers' te krijgen. In december staat er een aantal mooie optredens gepland. Verdere informatie: www.valleyvoices.nl.

31 oktober 2018

Ede

Thron - Krisztina de Chatel
20:15 Molenstraat 45
Hypnotiserende herneming van Nederlandse moderne dansklassieker.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.