• Hoekelum

    Arie de Knegt

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 juli 2018

Bennekom

Rondleiding Landgoed Hoekelum Bennekom
14:00 Edeseweg 124
Belangstellenden voor een zomerrondleiding in de natuur kunnen woensdag 11 juli meewandelen met gidsen van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei over landgoed Hoekelum in Bennekom. De rondleiding begint om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de noordzijde van kasteel Hoekelum. Toegangsprijs: volwassenen 5 euro per persoon, kinderen 4 euro per persoon.

12 juli 2018

Bennekom

Poppenkast in het Kijk en Luistermuseum
14:30 Kerkstraat 1
Donderdag 12 juli om 14.30 uur is er in het Kijk en Luistermuseum een poppenkastvoorstelling voor jeugdige museumbezoekers (4 tot en met 8 jaar). De voorstelling duurt circa dertig minuten. Na afloop kunnen kinderen zelf een poppenkast knutselen.

Ede

Oplossen angsten of trauma's
19:30 Grotestraat 93
Informatieve avond waar Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de MatriXmethode, uitlegt hoe zij al duizenden personen, groot en klein blijvend heeft verlost van hun angst of trauma. Deze avond coacht ze mensen live die ze niet kent.

13 juli 2018

Ede

Presentatie kunstenaar Denny Baggen
20:30 Molenstraat 45
Vrijdag 13 juli geeft Denny Baggen een powerpointpresentatie in de Cultura Galerie over haar werk van de afgelopen 35 jaar. Haar werk is, samen met het werk van Peter Jansen, te zien in de expositie Going. De toegang is gratis. De expositie Going duurt tot en met 11 augustus en is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Cutura Ede.

16 juli 2018

Ede

Beeldhouwworkshop met Hester Glasbergen
10:00 Cronebos 2
Op maandag 16 en dinsdag 17 juli zijn er beeldhouwworkshops in een landelijke omgeving tussen Ede en Lunteren, georganiseerd door Atelier Hester Glasbergen. Deze dagen kun je naar hartenlust raspen, hakken en vijlen.

17 juli 2018

Ede

Taijiquan & Qigong Ede
12:15 Stationsweg 60
'Vitaler worden met Qigong'. De Qigong lessen bestaan uit een reeks van tien lessen. De nadruk ligt op het beoefenen van de acht stukken brokaat 'Ba Duan Jin'. Er is momenteel een beginnersgroep die oefent op dinsdag 12.15 tot 13.15 uur. Meer info: bobcalor@gmail.com

18 juli 2018

Ede

Rondleiding Grotestraat Ede
14:00 Molenstraat 45
Wandelen door de Grotestraat en de tijd. Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is? Ga dan mee met de gidsen van SRVV op deze Edese ontdekkingstocht op woensdag 18 juli. Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was het centrum. Hier stonden gemeentehuis, politiebureau, waren winkels te vinden en werd de weekmarkt gehouden in de Grotestraat, nu Not. Fischerstraat. De route van de Grotestraat wijkt af de van de huidige route, de straatnaam en de huisnummers zijn meerdere keren veranderd. Langzaam maar zeker verhuisde het centrum naar de huidige locatie. Wat overblijft is een selectie van de vele verhalen, historische panden, oud Ede in het centrum, een wandeling door de tijd die eindigt in het huidige centrum, de nieuwe route van de Grotestraat. Aanmelden bij VVV Ede, telefoonnummer 0318–614444.

Wekerom

Nachtzwaluwexcursie op het Wekeromse Zand
20:30 Hoeverweg 1
Rond nachtzwaluwen bestaan allerlei verhalen en mythen, die geen positieve eigenschappen aan de vogel toedichten. Op woensdagavond 18 juli neemt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen wandelaars mee naar het leefgebied van de nachtzwaluw.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.