• G.Jurg

Dit is er deze week te doen in Ede

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 juli 2018

Wekerom

SHAMAJO organiseert aangepaste kermis
11:00 uur; Apeldoornseweg 60
Wensstichting SHAMAJO organiseert op 4 en 5 juli de jaarlijkse SHAMAJO-Fair. Deze vindt plaats bij 's Heeren Loo op De Hartenberg in Wekerom. Alle attracties zijn aangepast voor mensen met een beperking. Voor twee dagen onbeperkt toegang tot de attracties betalen bezoekers 7,50 euro. Per bezoeker mag één begeleider gratis mee.

Ede

Orgelconcert Gerben Mourik
20:00 uur; Grotestraat 58
Gerben Mourik geeft op woensdagavond 4 juli een orgelconcert in de Oude Kerk in Ede.

6 juli 2018

Ede

Ontmoetingsmiddag De Huiskamer van Ede
14:00 uur; Parkrand 60
'De Huiskamer van Ede' gaat verder met het organiseren van de wekelijkse ontmoetingen voor de inwoners van de wijken Kernhem en Veldhuizen. Wie in een van deze wijken of directe omgeving woont, is van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Wijkcentrum Het Kernhuis.

Bennekom

WK-kwalificaties padel in Bennekom
15:00 uur; Langschoterweg 9
Het internationale kwalificatietoernooi voor het WK-padel in november in Paraguay begint op 6 juli op de padelbanen van Keltenwoud in Bennekom. Op zondagmiddag 8 juli is bekend welk landenteam het ticket wint: Duitsland, Senegal, Zwitserland of Nederland bij de heren en Nederland, Zwitserland of Duitsland bij de dames. Drie dagen lang padel op topniveau. Gratis toegang.

7 juli 2018

Bennekom

Bruisende Bennekomse Kunstmarkt
10:00 uur; Dorpsstraat 1
De Kunstmarkt vindt zaterdag 7 juli plaats in het centrum van Bennekom. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers genieten van een grote variatie aan kunst en kunstnijverheid in ruim zeventig kramen in de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein. Schilderijen, grafiek, beelden, keramiek, bloemwerk en sieraden zijn te koop. Deze Kunstmarkt is gratis toegankelijk. Info: www.bennekomcentrum.nl

Bennekom

Veilinghuis Kidsie's voor jonge creatieven
10:00 uur; Van Slootenplein
De primeur van Veilinghuis Kidsie's te Bennekom vindt op zaterdag 7 juli plaats. Dit Veilinghuis biedt creatieve kinderen in de basisschoolleeftijd gratis de mogelijkheid om hun eigen - thuis of op school, vereniging, enzovoort gemaakte - kunstwerken te tonen aan publiek tijdens de Kunstmarkt in Bennekom.

Ede

VacciCheck titersessie
10:00 uur; Stationsweg 60
Bij Dierenartspraktijk 2D in Ede vindt er elke eerste zaterdag van de maand een titersessie voor hond en kat plaats. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@dap2d.nl. Meer informatie: dap2d.nl

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 uur; Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10 te Ederveen opent zaterdag 7 juli opnieuw haar deuren. Iedereen is tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom. Er zijn weer veel nieuwe artikelen. Ook is het deze morgen mogelijk bruikbare spullen in te leveren. Koffie en thee zijn gratis.

Ederveen

Cultuurland 2018
14:00 uur; Renswoudseweg 1
Bezoekers van Cultuurland kunnen zich zaterdag 7 juli laten meevoeren en verrassen door een gevarieerd aanbod van professionele en aanstormende artiesten op het gebied van theater, muziek, poëzie, beeldende kunst en film. Dit alles in de beslotenheid van een verborgen landgoed, op loopafstand van station Veenendaal-De Klomp.

Ede

Rondleiding landgoed Kernhem
14:30 uur; Kernhemseweg 3
Belangstellenden voor een rondleiding over landgoed Kernhem kunnen zaterdag 7 juli meelopen met de rondleiders St. Recreatie Veluwe-Vallei. De rondleiding begint om 14.30 uur voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N224) te Ede Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro p.p.,kinderen 4,00 euro p.p. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt circa 1,5 uur.

8 juli 2018

Ede

Kinderkleding- en speelgoedbeurs
13:00 uur; Nijverheidlaan 23a
In speeltuin de Zanderij is er zondag 8 juli van 13.00 tot 15.30 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs. Iedereen kan goedkoop nieuwe en tweedehands kleding en -speelgoed inslaan, er is keus genoeg. Naast shoppen kunnen bezoekers tijdens de kinderbeurs ook lekker smullen. Moeders Met Minder organiseert een bake-sale voor het goede doel. Zelf verkopen? Aanmelden kan via beursede@hotmail.com

Ede

Huiskamerontmoeting
14:00 uur; Prinsenhof 32
'Leven in overvloed' is het thema voor de eerstkomende huiskamer-ontmoeting op zondag 8 juli om 14.00 uur. Dit thema is gebaseerd op een woord van Jezus: ,,Ik ben gekomen om de mensen echt te doen leven.'' Tegenover woorden van ons mensen, als: ,,Het leven valt vaak tegen'. In deze ontmoeting worden deelnemers bemoedigd met goede woorden, momenten van stilte, meditatie en gebed.

10 juli 2018

Ede

Taijiquan & Qigong Ede
12:15 uur; Stationsweg 60
Wie vitaler wil worden met Qigong kan dinsdag 10 juli een proefles volgen. De Qigonglessen bestaan uit een reeks van tien lessen. De nadruk ligt op het beoefenen van de acht stukken brokaat 'Ba Duan Jin'. Er is momenteel een beginnersgroep die oefent op dinsdag van 12.15 tot 13.15 uur. Een proefles kost 8 euro, maar is gratis als je aansluitend een leskaart aanschaft. In verban met de vakantieperiode worden de lessen niet wekelijks gegeven. Meer info: bobcalor@gmail.com

Ede

Johannus Jubileumconcerten
20:00 uur; Keplerlaan 2
Dit jaar staan de Johannus zomeravondconcerten volledig in het teken van het vijftigjarig jubileum. Omdat de organisatie dit jubileum graag samen met belangstellenden wil vieren, heeft ze ook deze zomer de beste organisten uitgenodigd.

11 juli 2018

Bennekom

Rondleiding Landgoed Hoekelum Bennekom
14:00 uur; Edeseweg 124
Belangstellenden voor een zomerrondleiding in de natuur kunnen woensdag 11 juli meewandelen met gidsen van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei over landgoed Hoekelum te Bennekom. De rondleiding begint om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de noordzijde van kasteel Hoekelum.Toegangsprijs: volwassenen 5,00 euro p.p., kinderen 4,00 euro p.p.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.