• Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff

Daniël Lebbing verknocht aan Belgische soap

EDE Daniël Lebbing (16) heeft geen oog voor de soap Goede Tijden Slechte Tijden. De Edenaar is verknocht aan de Belgische variant met de naam 'Thuis'. Hij plaatst de afleveringen van deze soapserie op een eigen internetkanaal. En die worden bekeken door duizenden fans.

Freek Wolff

 

'Thuis' weerspiegelt al ruim twintig jaar, op de Belgische televisie in meer dan 4000 afleveringen, het 'gewone' leven. ,,Zoals de dingen die gebeuren in een huis of een café. Denk aan liefde, trouw, geluk, ontvoering en moord."

De soap zou één miljoen tv-kijkers per dag hebben. Dat de Edenaar door de knieën ging voor de Belgische variant van GTST, begon met het tv-programma Studio 100, waar hij al fan van was. Hij keek graag naar Plop, Big & Betsy, Piet Pieraat, Samson & Gert. ,Ik leerde de serie 'Spring' kennen, met de acteur Jelle Cleymans, van  wie ik fan werd. Hij heeft zeven seizoenen gespeeld in 'Thuis'. In de serie is hij vorig jaar door een aanrijding omgekomen."

Daniël kijkt sinds vier jaar terug dagelijks naar 'Thuis'. Hij herinnert zich de allereerste keer, waarin Jelle de moordenaar van zijn vriendin had ontvoerd. De Edese fan vindt de soap vooral zo aardig vanwege het Belgische accent van de personages. Hij plaatst sinds twee jaar de afleveringen op internet. Hij neemt de afleveringen op, met een dvd-recorder. Lebbing plaatst ze vervolgens op een schijf en transporteert ze naar een computer. Omdat hij dit als uploader al lang en structureel doet, heeft hij veel abonnees. Het leek de Edenaar in december 2015 leuk zichzelf bekend te maken op internet. Toen hij in januari 2016 nog een keer iets plaatste op zijn Youtube thuiskanaal, werd dat in no-time 40.000 keer bekeken. ,,Ik vertel over de serie en beantwoord de vragen die kijkers stellen."

POPULAIR De populariteit van Daniël nam sindsdien een vlucht. ,,Ze zijn me zo dankbaar dat ik dit doe, dat ze nu foto's en handtekeningen van mij vragen." Intussen heeft hij 15.000 abonnees op zijn Youtubekanaal Daniël Lebbing. Zo gebeurde het dat de Edenaar een mailtje ontving van het bekende Belgische tijdschrift Humo, met het verzoek om mee te werken aan een filmpje, waarin hij reporter is tijdens de jaarlijkse Thuisdag. Daar is Daniël te zien tijdens deze fanda en interviewt hij de sterrencast en fans.

Daniël is fan van actrice Tina Maerevoet, die in de serie Paulien Snackaert heet. ,,We kennen elkaar nu ook persoonlijk. Ze had een relatie in de serie met Jelle. In totaal zijn er tot nu toe honderd personages in 'Thuis' geweest, van wie er nu nog 26 een rol spelen."

TONEEL Daniël Lebbing is aangesloten bij Fanwork, waarin hij binnenkort op 2 juni zelfs meespeelt in een musical. ,,Ik hou van toneelspelen en kan een beetje zingen." Dus wie weet zien we de Edenaar over enkele jaren in een soapserie op de televisie. De vraag is alleen of het dan een Nederlandse of een Belgische zal zijn.