• Gemeente Ede

Cursus bodembeheer voor Edese boeren

EDE Twaalf boeren in de gemeente Ede zijn woensdag gestart met een cursus bodembiologie. Enkele gemeenteambtenaren en medewerkers van het waterschap doen ook mee. De cursus geeft een eerste aanzet tot beter bodembeheer in de gemeente. Dat meldt de gemeente Ede in een persbericht.

,,Ede is blij met haar boeren die de landschappen van Ede beheren en een grote bijdrage leveren aan voedselproductie. Samen met haar boeren wil de gemeente leren hoe dit zo 'natuur-inclusief' mogelijk kan. Goed bodembeheer is daarbij van groot belang. Boeren krijgen in de cursus nog meer inzicht over de gezondheid van hun bodem en krijgen praktische oplossingen aangereikt voor het beheer'', valt te lezen in het persbericht.

KLIMAAT Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Bodem is een hot item. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor onze bodems. Het klimaat verandert, er zijn regenbuien waarbij veel water in korte tijd valt, maar ook zijn er langere droge periodes. Waterbindend vermogen van de grond is dus steeds belangrijker. De regio FoodValley is het epicentrum van voedselinnovatie. Dat begint natuurlijk met een vruchtbare bodem.''