• Jan de Boer
  • Jan de Boer

Culinaire hoogstandjes op tweede editie Dinner in the Sky

EDE Voor de tweede keer organiseert JCI Ede, de opvolger van de Junior Kamer, het festijn Dinner in the Sky. In 2017 deden hieraan ruim driehonderd mensen mee. In de buurt van het Akoesticum bij de Mauritskazerne kan op 27 juni weer via een hijskraan op een hoogte van vijftig meter worden gegeten. Ook nu verwachten Bram Rijkers en Erik Dekker van JCI Ede veel belangstelling voor het evenement.

Jan de Boer

De tweede editie van Dinner in the Sky wordt volgens het tweetal even zo hoog, maar een stuk uitgebreider. ,,Het grond event gaan we flink uitbreiden. Daar komen ook foodtrucks en tentjes te staan. Het mooie is dat de locatie op de begane grond helemaal vernieuwd wordt. Als je niet omhoog wilt, kun je ook binnen van een leuke avond genieten."

Net als de vorige keer zijn er in de 'lucht' 22 stoelen om te kunnen eten. ,,De tafel gaat letterlijk omhoog, in het midden van die tafel staat de sterrenchef Marijn van der Worp van Fizzy uit Epe te koken met allemaal stoelen eromheen. Hij krijgt de hulp van Cateringgroep Nederland, die wij ook hebben ingeschakeld. De deelnemers worden gegordeld als veiligheidsmaatregel, zodat ze niet kunnen vallen. In totaal gaat de tafel 10 keer hoog. Het begint om half vijf in de middag en duurt tot twaalf uur 's avonds. Het voor- en hoofdgerecht voorzien van lekkere wijnen zijn boven. De rest in beneden."

JCI Ede organiseert Dinner in the Sky nu eind juni omdat de kans op mooi weer dan groter is en omdat het dan langer licht is. ,,Wij hopen op mooi weer, het is altijd even afwachten. Maar er zit een dak boven de tafel, je wordt niet nat." Het eetfestijn wordt georganiseerd voor de atletiekvereniging Climax en de Veenendaalse Atletiek Vereniging. ,,Specifiek zetten wij ons in voor gehandicapten, zodat die op de accommodatie van de twee verenigingen kunnen sporten. Het geld wat we ophalen gaan de clubs gebruiken voor een klimrek met speciale voorzieningen, waardoor gehandicapte kinderen er kunnen sporten."

In 2017 bracht Dinner in the Sky een bedrag van 17.000 euro op. ,,Ons streven is om dit keer een bedrag van 20.000 euro op te halen." Er zijn al kaarten van 60 euro om aanwezig te zijn. ,,Dan heb je toegang tot het event, beneden op de grond. Daar kun je eten, drinken en heb je een mooie feestavond. Daarnaast kun je boeken voor een highwineticket, kosten 150 euro per stuk, of een dinnerticket, die 275 euro per stuk kost."

De verwachting is dat 350 tot 400 mensen ditmaal aan Dinner in the Sky zullen meedoen. De locatie is volgens Rijkers en Dekker groot genoeg voor dat aantal deelnemers. ,,Er kunnen maar een beperkt aantal mensen naar mensen naar boven. Elke keer 22 mensen. In totaal gaan 242 mensen naar boven. Het is heel exclusief. De dinertafels zitten nu al bijna helemaal vol. We hebben nog maar een paar kaarten beschikbaar. Als je mee wilt naar boven, moet je er wel snel bij zijn. Er zijn nog wel wat high wine-tickets te koop. Kijk voor info en tickets op www.dinnerintheskyede.nl."