• Robert Modderkolk
  • Robert Modderkolk

Cornielje legt steen bij nieuwbouw De Hoge Veluwe

OTTERLO Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, legde woensdag een steen om de bouwwerkzaamheden van het nieuwe multifunctionele publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe te markeren.

Cornielje heeft goede banden met het park en is lid van de Raad van Advies. De steenlegging is de laatste publieke handeling die hij als commissaris van de Koning in de provincie Gelderland heeft uitgevoerd. Na een welkomstwoord door parkdirecteur Seger Emmanuel baron Van Voorst tot Voorst legde Cornielje de steen. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om de bouwlocatie te bezoeken.

HET NIEUWE HART Het nieuwe publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt het hart van het park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering.

BOUWMAGAZINE 99 Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het park, brachten natuur en kunst 'tot nut en genot der gemeenschap' bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het park de bouw van een nieuw iconisch gebouw. Ter ere van dit heugelijke feit geeft het park een magazine uit overomtrent de bouw. Magazine 99 is te lezen via www.hogeveluwe.nl/magazine99