• CNS Ede

Christelijke Basisschool De Vuursteen krijgt tweede locatie

EDE Basisschool De Vuursteen van CNS Ede neemt op woensdag 11 juli feestelijk intrek in het opgeknapte schoolgebouw aan de Distelberg. Wethouder Leon Meijer opent het gebouw aan de Distelberg voor drie klassen. Ouders en kinderen zullen in een vrolijke optocht vanaf het Balgzand naar het nieuwe schoolgebouw wandelen.


De Vuursteen is een groeiende school die enige tijd geleden verhuisde van de Distelberg naar het Balgzand in de wijk Kernhem. Daar werd het gebouw aan de krappe kant door toeloop van nieuwe leerlingen. Na de zomervakantie, vanaf 27 augustus bevolken de groepen 6, 7 en 8 het schoolgebouw aan de Distelberg en heeft De Vuursteen dus twee locaties in Kernhem, Ede.


,,De kinderen en de leerkrachten hebben veel zin om in het nieuwe gebouw aan het werk te gaan", vertelt Dolf Mansens, directeur. ,,Het plein wordt opnieuw ingericht en ook binnen is alles lekker opgeknapt. Veel ouders hebben ons geholpen met het inpakwerk en met de inrichting. We zijn blij dat wethouder Meijer de feestelijke opening verzorgt op 11 juli." Na de opening gaan de kinderen nog twee dagjes naar school. Dan begint de zomervakantie en op 27 augustus kan iedereen er fris tegenaan. 


De Vuursteen wil niet alleen in de wijk, maar ook voor de wijk van waarde zijn. Daarom hoopt Mansens dat veel buren de weg naar de school weten te vinden. ,,We willen als school echt iets betekenen in de buurt. De koffie staat op 11 juli in elk geval klaar. Voor de ouders van de leerlingen en zeker ook voor onze nieuwe buren." 

De Vuursteen is een school van CNS Ede. Kinderen vanaf 4 jaar volgen er basisonderwijs. Op de protestants christelijke basisscholen van CNS Ede is iedereen van harte welkom. Meer op de website.