• Archief BDU Media

Burgemeester bezoekt echtparen voortaan pas vanaf 65-jarig huwelijk

EDE Echtparen die vanaf 1 januari zestig jaar getrouwd zijn, krijgen geen bezoek meer van de burgemeester of loco-burgemeester. Burgemeester Cees van der Knaap - of bij zijn afwezigheid de locoburgemeester - gaat voortaan op bezoek bij echtparen die 65, 70 of 75 jaar getrouwd zijn. Ook bezoekt de burgemeester inwoners van 100 en 105 jaar én de oudste inwoner van Ede.

Het bezoeken van 60 jaar getrouwde echtparen legt met een grote gemeente die blijft groeien steeds meer beslag op de agenda van de burgemeester en de wethouders. Steeds meer echtparen laten volgens de gemeente ook weten geen behoefte te hebben aan bezoek. Daarom is besloten echtparen te bezoeken die 65, 70 of 75 jaar getrouwd zijn. Er is vooraf altijd overleg of mensen bezoek willen ontvangen en of aanwezigheid van media op prijs wordt gesteld.

De wijze waarop het bezoek bij jubilea is ingericht ziet er per 1 januari 2017 als volgt uit.

50 jaar getrouwd

Echtpaar ontvangt van de burgemeester een felicitatiebrief.

60 jaar getrouwd

Echtpaar ontvangt van de burgemeester een felicitatiebrief en bloemen.

65 jaar getrouwd

Het echtpaar krijgt bij bezoek een felicitatiebrief, een attentie en bloemen. Liever geen bezoek? Het echtpaar kan een attentie ontvangen.

70 jaar getrouwd

Het echtpaar krijgt bij bezoek een felicitatiebrief en bloemen. Namens het Particulier Secretariaat van de Koning ontvangt het echtpaar een taart. Liever geen bezoek? Het echtpaar kan een attentie ontvangen.

75 jaar getrouwd

Het echtpaar krijgt bij bezoek een felicitatiebrief en bloemen. De Kamerheer in de provincie Gelderland is aanwezig namens het Koningshuis. Liever geen bezoek? Het echtpaar kan een attentie ontvangen.

100 jaar of 105 jaar

De jubilaris krijgt bij bezoek een felicitatiebrief, bloemen en bonbons. Liever geen bezoek? De jubilaris kan een attentie ontvangen.

101, 102, 103 of 104 jaar

De jubilaris ontvangt van de burgemeester een felicitatiebrief en een boeket.

Oudste inwoner

De jubilaris krijgt bij bezoek een felicitatiebrief, bloemen en bonbons. Liever geen bezoek? De jubilaris kan een attentie ontvangen.