• Ted Walker

Brand staalbedrijf snel onder controle

EDE Een brand bij een staalbedrijf aan de Lumièrestraat in Ede was dinsdagmorgen snel onder controle. ,,De  brand ontstond tijdens het spuiten van metaal in een machine'', laat een woordvoerder van de brandweer weten. Inmiddels is het pand weer overgedragen aan de eigenaar. 

,,Nadat de brand ontstond, breidde deze uit naar een kleine opslag achter in de productiehal'', gaat de woordvoerder verder. ,,De machine is uiteindelijk volledig uitgebrand. Ook aan het pand is schade ontstaan.''

Naast de brandweer en de politie is ook een medewerker van het Waterschap ter plaatse gekomen. ,,In de hal zitten afvoerputten. Met het bluswater verdween er ook poeder waarmee het bedrijf werkt in deze afvoerputten. In verband hiermee houdt het Waterschap de zuiveringsinstallatie extra in de gaten. Daarnaast zijn enkele straatkolken afgeschermd. Dit is om te voorkomen dat afvalstoffen vanuit het bedrijf onnodig via de straatkolken in het oppervlaktewater terecht komen'', aldus de woordvoerder.

Voor de brand werden twee tankautospuiten en een hoogwerker ingezet. Uit voorzorg stond er ook een tankauto met bluswater klaar. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken voor.