• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Brand bij Auke Tweewielers in Ede (update)

EDE Bij Auke Tweewielers aan de Notaris Fischerstraat in Ede heeft zaterdagavond een brand gewoed. De brandweer werd rond 18.30 uur opgeroepen. De brand begond aan de achterzijde van het pand. De meldkamer van de brandweer schaalde het incident direct op naar middelbrand omdat zich boven de winkel woningen bevinden. Rond 19.15 uur werd het sein 'brandmeester' gegeven. Niemand raakte gewond

 

Ted Walker

 

De brandweer kreeg rond 18.30 uur de melding binnen dat iemand veel rook in de winkel had gezien. Daarop werd één brandweervoertuig naar de locatie gestuurd, maar al snel volgde een tweede voertuig, vanwege de woningen die zich boven de winkel bevinden. De officier van dienst besloot later ook een derde voertuig te laten aanrijden, om genoeg mankracht te hebben om de woningen boven de winkel te controleren. Van enkele woningen, waar de brandweer op aanbellen en aanroepen geen gehoor kreeg, werden de voordeuren geforceerd.

 

Circa tien woningen werden ontruimd. Ook moest de brandweer een etalageruit stukslaan om het pand te kunnen betreden en de brand op te sporen en te blussen. Het gebied rondom de winkel werd afgezet. De brand trok veel bekijks. Veel mensen kwamen kijken om te zien wat er aan de hand was.

 

Team Brandonderzoek is ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen. De bewoners van ontruimde woningen werden in een café aan de andere kant van de straat opgevangen en voorzien van de nodige informatie. Inmiddels zijn alle bewoners, nadat er uitgebreid metingen werden verricht, weer in hun woning. Om de getroffen mensen te helpen zijn ook Stichting Salvage en Woonstede ter plaatse.

 

BURGEMEESTER VERHULTST Ook burgemeester Verhulst kwam naar het pand van Auke Tweewielers. ,,De burgemeester kwam daar ter plaatse uit belangstelling en medeleven'', zegt een woordvoerder van de gemeente Ede.