• Ted Walker
  • Ted Walker

Bewoners Ernst Casimirlaan ruiken gaslucht

EDE Een flatje aan de Ernst Casimirlaan in Ede is zaterdagavond korte tijd ontruimd. Reden daarvoor was het feit dat bewoners in de kelder van het gebouw een gaslucht hadden geroken. Nadat een meting door een loodgieter ook aangaf dat er iets niet pluis was in de kelder, werd de brandweer gebeld. 

 

Ted Walker

 

Sam Vos woont in de flat. ,,Mijn man rook gas is de kelder. Nadat de buren de gaslucht ook hadden geroken belden we met Woonstede. Die stuurde een loodgieter. En zijn meter gaf aan dat er inderdaad iets niet goed was in de kelder en op het grasveldje achter de woningen. Er werd ons geadviseerd het huis uit te gaan en te wachten op de brandweer,'' aldus Vos.

 

Uiteindelijk bleek de lucht van een scooter te komen. ,,De meter van de loodgieter kan alleen aangeven of er sprake is van schone lucht of niet,'' zegt de bevelvoerder van de brandweer. ,,Als die meter aangeeft dat er iets niet goed is, wordt de brandweer gebeld. Wij meten in ieder geval geen (aard)gas. De lucht die we ruiken doet ons meer denken aan een benzinelucht. Er staat een scooter in het pand. Waarschijnlijk komt de lucht daar vandaan. Er is in ieder geval geen sprake van gevaar, en de bewoners mogen weer naar binnen,'' besluit de bevelvoerder.