• De Muur van Mussert is één van de bezienswaardigheden tijdens de fiets- en autotocht.

    Freek Wolff

Bevrijding Lunteren gevierd met tocht en concert

LUNTEREN De bevrijding van Lunteren en omstreken op 16 april 1945 wordt zaterdag 14 april gevierd met een bevrijdingsfiets- en autotocht en een bevrijdingsconcert. 

De fiets- en autotocht start zaterdag tussen 09.30 tot 10.30 uur bij Restaurant De Goudsberg aan de Hessenweg 85 in Lunteren. Jong en oud kan zich inschrijven voor deze tocht, die leidt over de Hoge Veluwe langs de route van de bevrijders. Onderweg zijn er veel bezienswaardigheden, onder andere de Muur van Mussert. In Uitkijktoren De Koepel in het Lunterse Buurtbos kunnen deelnemers diverse exposities bezichtigen. Deelnemers ontvangen bij inschrijving een waardebon waarmee zij korting krijgen op de bezichtiging van de exposities. 

CONCERT De Stichting Beleef Lunteren houdt om 20.25 uur een bevrijdingsconcert met samenzang met als thema 'Vrede nu' in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat in Lunteren. Instrumentaal ensemble 'Con Passione' onder leiding van Jan Hendrik van Schothorst en pianist Erik Onnink verzorgen het programma met onder andere een bevrijdingsmedley, orkestwerken en samenzangbegeleiding. Ds. W. Scheltens verzorgt deze avond de opening en sluiting en geeft een korte overdenking over het thema.

KOSTEN Inschrijfgeld voor de bevrijdingsfietstocht met verrassingspakket bedraagt 5 euro per persoon, kinderen tot 13 jaar betalen 2 euro. Inschrijfgeld voor de bevrijdingsautotocht met verrassingspakket bedraagt tien euro per auto. Eventueel opgeven kan via www.beleeflunteren.nl of secretaris.beleeflunteren@gmail.com. Kaarten voor het bevrijdingsconcert kosten 5 euro per persoon, kinderen tot 13 jaar betalen 2,50 euro. Eventueel reserveren kan via www.beleeflunteren.nl of secretaris.beleeflunteren@gmail.com.