• Robert Vos

Betaalbare huurwoningen nodig in Ede

EDE Er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van vierhonderd betaalbare huurwoningen in Ede. In 2017 zijn er op verschillende locaties in Ede woningen bijgekomen of is de bouw van de woningen gestart.

Er is veel vraag naar betaalbare woningen in Ede. De toestroom van de statushouders is daar een reden voor, maar ook de uitstroom van de maatschappelijke opvang, het feit dat huishoudens steeds kleiner worden en starters in Ede. Om die reden heeft de gemeenteraad eind 2015 ingestemd met een plan om vierhonderd extra betaalbare woningen te bouwen in Ede. Met die bouw zijn ze een eind op weg en in 2018 komen daar nog eens zo'n 224 woningen bij.

2018 is het jaar waarin veel van de betaalbare woningen worden opgeleverd. De vraag naar betaalbare woningen is groot en het aanbod is te klein. Eind 2015 is er om die reden een project gestart om versnelt 400 betaalbare huurwoningen bij te bouwen. Dit aantal komt bovenop het aantal woningen dat de gemeente Ede al in de planning had staan.

Het toevoegen van betaalbare woningen in Ede is meer dan nodig, zegt Harry van Huijstee, wethouder Wonen. ,,Ik ben blij dat we voortvarend te werk gaan. Komend jaar kunnen we een groot aantal woningen opleveren."