• * Archieffoto

    Ted Walker

Bestuurders drinken te veel en kunnen lopend naar huis

EDE Een motorrijder van de politie zag in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen op twee snorscooters op de Stationsweg in Ede rijden. Hun rijgedrag was aanleiding om de twee bestuurders staande te houden en te onderwerpen aan een ademanalyse. Daaruit bleek dat de twee beginnend bestuurders te veel hadden gedronken. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om daar een tweede blaastest af te leggen.

Ted Walker

Deze blaastesten wezen uit dat er bij de mannen respectievelijk 465 en 425 microgram alcohol in de uitgeademde lucht zat (Ugl). De grens ligt voor een beginnend bestuurder op 88 Ugl en de invorderingsgrens op 350. Beide mannen moesten hun rijbewijs dus op het politiebureau achterlaten en konden vervolgens lopend naar huis. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor het Openbaar Ministerie.

,,De verwachting is dat de Officier van Justitie twee tot drie maanden ontzegging en een geldboete zal eisen'', antwoord Stefan van Dijk van de politie desgevraagd. ,,Wij controleren met regelmaat bestuurders van allerlei voertuigen, ook als er geen bijzonder rijgedrag wordt getoond, dus wees gewaarschuwd.''