• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Bestuurder aangehouden na ongeval Verlengde Parkweg Ede (update)

EDE Bij een aanrijding op de Verlengde Parkweg in Ede is een rijdende auto op een geparkeerde auto geknald. Volgens getuigen kwam de auto, een Ford Mustang, hard en slingerend de Verlengde Parkweg oprijden.

 

De bestuurder van de rijdende auto, een 36-jarige man uit Ede, kwam vanuit de richting van de Parkweg en botste op een langs de kant van de weg geparkeerde auto met daarin één persoon. Het hoofd van deze man sloeg door de klap tegen zijn voorruit aan maar hij raakte, voor zover bekend, niet ernstig gewond. In eerste instantie reed de bestuurder van de Mustang volgens omstanders een klein stukje door om vervolgens te keren en terug te rijden. Toen hij daar werd aangesproken op zijn rijgedrag en op de onstane schade reageerde de bestuurder agressief. Hierop ontstond een dusdanig gespannen sfeer dat werd besloten om de politie te bellen.

 

Toegesnelde agenten constateerden dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop wilden zij hem aanhouden maar dat ging niet zonder slag of stoot. De man pleegde verzet en beledigde de agenten. Uiteindelijk konden de dienders hem onder controle krijgen en overbrengen naar het politiebureau. Tijdens het fouilleren van de verdachte kwam een hoeveelheid drugs tevoorschijn uit zijn kleding. Dit was reden om ook zijn auto te doorzoeken. Ook daar trof de politie een hoeveelheid soft- en harddrugs aan. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij naast te veel alcohol ook onder invloed van drugs was ten tijde van de aanrijding.