• Ted Walker

Befaamde dansschool Van Eck houdt reünie

EDE ,,Wie wil er helpen met het organiseren van een reünie van dansschool Van Eck?'' Deze oproep deed Hans Heij op zijn Facebookpagina. Direct reageerden enkele enthousiastelingen en daardoor is de reünie nu een feit.  ,,Of de vrachtwagen van groenten- en fruitkoning Van Heusden er ook komt te staan? Dat is eigenlijk best een goed idee. Nemen we mee in de brainstorm", zegt Martin Ykema (56), één van de organisatoren van het dansfeest.

 

Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie, kwam de organisatie bij de Harmonie op sportpark De Peppelensteeg terecht. Daar ontmoette Hans Louwerse (59), ook één van de organisatoren, Anneke Hendriksen-Koek (68), die werkzaam is in het gebouw van de Harmonie. Hendriksen-Koek bleek ook te hebben gedanst bij Van Eck. In een van de eerste groepen ooit zelfs. ,,Of ik mee wilde helpen was toen de vraag,'' vertelt Hendiksen - Koek. ,,Het antwoord laat zich raden. Ik heb een geweldige tijd gehad bij de dansschool en ben enorm benieuwd hoe het met iedereen gaat.''

 

Toen Helena de Nijs-Van Gastel  (58) ook aansloot bij de organisatie, waren ook de eerste setjes weer compleet. Laten we het een mini-reünie noemen. De Nijs-Van Gastel was de danspartner van Louwerse en Martin Ykema. Later zou Ykema met de dochter van mevrouw Van Eck dansen. Wat was dat toch met die trailer? ,,Nou, die trailer stond tegenover de dansschool. En die was vaak open. Een ideale plek dus om je als stelletje even af te zonderen. En laten we het daar maar bij laten'', antwoordt DJ Martin Ykema lachend. Ykema verzorgde bij de dansschool de muziek en zal dit tijdens de reünie ook gaan doen.

 

4 NOVEMBER Het gezellige weerzien van dansschool van Eck wordt gehouden op 4 november van dit jaar. De kosten bedragen 22,50 euro. Daarvoor krijgt u een warm en koud, lopend buffet, een demonstratie van dansschool Annemiek uit Barneveld, gedurende de avond lekkere hapjes en een workshop Salsa van Annemiek. Opgeven voor de reünie kan vanaf nu via reunie.dansschool.vaneck@hotmail.com.