Beeldend Kunst Festival wil verrassen en verwarren

EDE Dit najaar is er in het centrum van Ede een bijzonder Beeldend Kunst Festival. Het festival heeft 'Art en Food' als inspiratiebron en biedt veel ruimte aan kunstenaars (en koks) om hun 'creatieve ding' te laten zien. Het festival wil verrassen, verbazen, verbinden en verwarren en daagt iedereen uit om met onalledaagse ideeën te komen.

Projectleider Daan Overeem nodigt alle kunstenaars en liefhebbers van (beeldende) kunst uit op maandag 29 februari in het atrium van Cultura voor een voorlichting- en inspiratiebijeenkomst. De start is 19.19 uur. Dan worden de kaders van het festival gepresenteerd, geïllustreerd met enkele voorbeelden.

Potentiële deelnemers kunnen er inspiratie opdoen of zelf ideeën aan dragen. De 'kwaliteits-lat' wordt hoog gelegd, maar de mogelijkheden zijn volgens de organisatie uitdagend en legio.

Het festival bestaat uit zes verschillende items als exposities, street-art en workshops. Eén ervan is ook gevelkunst; op verschillende gevels zullen in de maand oktober opvallende kunstwerken worden geëxposeerd. Het festival staat open voor verrassende combinaties van allerlei kunstdisciplines. Gelet op het thema zijn ook unieke combinaties met 'food' welkom.

Het festival wordt uitgevoerd door Cultura in opdracht van de gemeente Ede.