• Lars Hogendoorn met Vizsla Elmo.

    Ted Walker

'Avondeten met humor als bijgerecht'

EDE Lars Hogendoorn is jurist, echtgenoot, vader en baas van Vizsla Elmo. Tijdens het avondeten met het gezin de dag doornemen vindt hij een prettig moment. De tijd vergeten op onhandige momenten is zijn slechtste eigenschap. Wat hij had willen worden? Cabaretier/ acteur/singer-songwriter.

Ted Walker

Leeftijd: 52

Woonplaats: Bennekom

Burgerlijke staat: Getrouwd en vader van twee geweldige kids

Beroep: Eigenaar/ Jurist bij adviesbureau Jurist & Zo; oprichter/ docent/ auteur van de JuniorJurist Academie

Hobby's: Films kijken, lezen, muziek/liedjes maken, sport.

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? (Facebook, Instagram, Twitter) Een half uur; ik merk dat ik - op LinkedIn na - steeds meer afhaak op social media. De opgeklopte verhalen en aan de andere kant de ongenuanceerdheid, de hardheid en het negativisme spreken me steeds minder aan.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Mail, Whatsapp, Spotify

Prettigste moment van de dag? Avondeten. Met gezin. De dag doornemen, gezelligheid, en veel humor als bijgerecht; en de avond nog voor je!

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Als Zomergast bij Janine Abbring heel Nederland een fan-tas-ti-sche tv-avond voorschotelen; een muziekalbum uitbrengen; een TED-talk geven over onze ervaringen met onderwijs over recht & burgerschap.

Wat zou die fantastische tv avond dan inhouden? Ik heb het nog niet helemaal uitgeschreven maar het zou een avond vol humor zijn. Bijvoorbeeld in de lijn van de theateravond van Rowan Atkinson. Er zou ook zeker een element uit de film Love Actually inzitten. Die film is zo knap gemaakt door de hoge grapdichtheid. Daar zit om de 30 seconden minimaal een glimlach in. Door de humor trek je mensen erg naar je toe en maak je ze betrokken. Daarna kun je een boodschap brengen die dan serieuzer zal zijn en daardoor beter binnen komt. Wijsheid (meest van anderen) en humor dus.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Ricky Gervais, schrijver/ acteur/ comedian (zijn tv-serie 'After Life' en live show 'Humanity' zijn bril-jant en gáán ook ergens over.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Mooi om te zien hoe zijn passies (cabaret en het recht) bij elkaar komen in zijn bedrijf.

Lijfspreuk: Niemand is één ding (iets wat vaak vergeten wordt).

Wat is uw definitie van geluk? Als je van een flat afvalt en je breekt alleen je stuit (citaat uit één van mijn liedjes).

Wat is uw slechtste gewoonte? Op onhandige momenten de tijd vergeten.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Reizen. En vst-instrumenten (software instrumenten om muziek mee te maken op pc)

Welk tv-programma wilt u niet missen? TV raakt een beetje op de achtergrond tegenwoordig, met alle mogelijkheden die er online en on demand zijn. Ken jij iemand die Ziggo heeft?

Favoriete Netflix/HBO-serie? Game of Thrones.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Kevin Feige, de baas van Marvel Studios. Het lijkt me geweldig om met een heel team die hele serie Marvel-films te bedenken en te realiseren. En daarmee zó veel mensen plezier te laten hebben.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)? Poeh… Ik denk onze vakantie vorige zomer, met gezin een rondreis via New York naar Canada.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Toen ik 30 jaar was, met plotselinge buikloop in Syrië in een grote stad in een taxi met een Russische chauffeur die ons niet leek te verstaan en expres omreed toen ik met spoed naar ons hotel wilde. Totdat ik uitriep ,,If you don’t get me there NOW, I’m gonna shit all over your couch!” 28,3 seconden later (geloof ik) stonden we voor de deur van het hotel.

Wat was als kind uw droomberoep? Cabaretier/ acteur/ singer-songwriter

Waarom bent u dat niet geworden? De belangrijkste reden is dat je daarvoor zo veel moet kunnen genieten van de aandacht die je daarvoor krijgt dat dit je motor is. Je moet leven voor applaus. En dat zag ik mezelf niet mijn hele leven doen. Ik vind het vak prachtig maar het aspect van in het centrum van de belangstelling staan ben ik denk ik ook te bescheiden voor.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Rollen op het grasveld in de tuin van mijn ouderlijk huis (2 jaar). Gesprekken met vrienden over de invloed van Göthe op het post-modernisme in Duitsland (3,5 jaar).

Wie is uw grote voorbeeld? Ik denk uiteindelijk vooral mijn vader. Hij was wijs, hartelijk, geïnteresseerd, integer en had een warm gevoel voor humor dat mensen raakte.

Wat is uw favoriete muziek? Bijvoorbeeld Rupert Gregson-Williams (schreef muziek voor tv-serie The Crown), Peter Gabriel, Snow Patrol, Sting, Kane, Mozart, Bach, Kate Bush, Keane, Supertramp, Earth, Wind and Fire, Eefje de Visser. En 'Jij zit in mijn hoofd' van Yentl en De Boer. Prachtig.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik geef namens de door ons opgerichte Academie cabaretteske workshops over het recht en burgerschap aan groepen 8 van basisscholen. Dat doen we in het kader van “Advocaat voor de Klas” dat wij samen met de Nederlandse orde van advocaten aanbieden aan basisscholen. Daar heb ik ongelooflijk veel plezier in, ook door de positieve reacties.

Bent u (bij)gelovig? Nee.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? 'Muziek bij de Buren'. Geweldig concept; mensen lokaal met elkaar in contact brengen via muziek. Leuk om aan mee te doen!

Favoriet eten? Lasagne met als toetje worteltaart

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Natuurlijk is het nergens perfect, maar dichter bij Utopia dan in Bennekom kun je bijna niet wonen. Ik zou meer losloop gebieden voor honden (wij hebben een bijzonder leuke, energieke jonge Vizsla) wel fijn vinden.

Wat zou u doen met een miljoen? Ik heb daar geen grote ideeën over. Een deel zou ik willen investeren in een mooie, innovatieve start-up op het gebied van duurzaamheid; en een deel opzij zetten voor later, denk ik.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een fijn zeiljacht met mijn gezin erop, en wat zonnebrand. En deel acht van Game of Thrones.

Aan wie geeft u het stokje door en waarom? Tineke Rosenboom, omdat ik haar een geweldig mens met een enorme gedrevenheid vind en omdat zij een fenomenale stem heeft. Ze heeft het uithoudingsvermogen gehad om mij les te geven en daar naar te luisteren. (lacht)