• Ted Walker
  • (Archieffoto ter illustratie).

    Ted Walker
  • Ted Walker
  • Door het ontploffen van de airbag ontstond een lichtflits

    Ted Walker
  • Ted Walker

Auto ontbrandt spontaan op de Sint Hubertus in Ede

EDE Op de Sint Hubertus in Ede is woensdagavond een personenauto van het merk Peugeot door een defect aan het voertuig spontaan in brand gevlogen. Wat precies de oorzaak van de brand is zal een raadsel blijven. Het voertuig brandde volledig uit en werd door een bergingsbedrijf afgesleept. Er raakte niemand gewond.

 

Volgens omstanders zag de bestuurder vlak voor de brand lampjes op zijn dashboard branden. ,,Dat vertelde die man'', zegt een omstander. ,,Het ging allemaal erg snel'', vertelt een bewoner uit de straat. ,,Ik keek naar buiten en zag twee personen uit de auto stappen en afstand nemen. Vrij snel daarna ontstond er brand. Ik heb nog geprobeerd om buren te waarschuwen zodat auto's er omheen weggehaald konden worden. Maar dat was binnen no-time veel te gevaarlijk.''

 

De brandweer van de Stadspoort wist met een snelle reactie op de melding te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een busje dat vlak naast de brandende auto stond. Dat voertuig liep door de hitte wel schade op. Tijdens de brand waren meerdere knallen hoorbaar. Later bleek dat deze knallen kwamen door het ontploffen van banden en airbags. Het exploderen van de airbags gaf door aanwezigheid van magnesium een grote lichtflits.