• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Asbest vrij bij grote brand Ede

EDE Bij een garagebedrijf aan de Fultonstraat in Ede heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Daarbij is ook asbest vrijgekomen. Aanvankelijk was de asbest alleen aangetroffen in de directe omgeving van het getroffen pand, maar er is rond 10.15 uur toch weer opgeschaald.

Reden is dat er ook roetdeeltjes zijn gevonden in een grotere straal rond de brandlocatie, in de omgeving van de Frankeneng. Onderzocht wordt nu of dat alleen roet is, of toch ook asbest. Advies van de brandweer is: binnen blijven en delen niet aanraken tot uitslag bekend is. Mensen in het gebied binnen de straat Frankeneng en de brandlocatie zijn geïnformeerd. Dit gaat om enkele huishoudens, volgens de gemeente waren de meeste omwonenden niet thuis en zij die wel thuis waren meldden geen problemen. Mensen die zich zorgen maken of vragen hebben, kunnen via twitter of Facebook terecht bij de gemeente Ede.

HOGE VLAMMEN De brand ontstond even voor 08.30 uur. Daarbij kwam veel rook vrij en de vlammen sloegen metershoog uit het dak. Het vuur was rond 09.20 uur onder controle. De brand werd gemeld door een beveiligingsbedrijf dat de hulpdiensten inschakelde. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen om het vuur te bestrijden. Daarbij is voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar naastgelegen panden. Volgens ooggetuigen zijn er enkele auto's gered uit het brandende gebouw.

HENNEPKWEKERIJ De politie heeft in het getroffen pand een hennepkwekerij ontdekt en is een onderzoek gestart. Getuigen die de afgelopen tijd iets verdachts hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie.

SCHADE Het bedrijf is bij de brand zwaar beschadigd geraakt. Het dak is helemaal weg en de bovenverdieping compleet uitgebrand. Verder is er veel brand-, rook- en waterschade. Tijdens de brand was de Frankeneng afgesloten tussen de Marconistraat en de Galvanistraat. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Bron video: Ted Walker