• Voorpost (Facebook)
  • Voorpost (Facebook)
  • Voorpost (Facebook)
  • Voorpost (Facebook)

Anti-islam-uitingen in Ede

EDE Bij het Huygenspark, de fietstunnel tussen de Kerkweg en de Zanderijweg en bij de Turkse moskee hebben aanhangers van de nationalistische beweging Voorpost anti-islamspandoeken opgehangen. Ook zijn er flyers verspreid. De politie van Ede is een onderzoek begonnen en is op zoek naar informatie of camerabeelden.

Op de Facebookpagina van Voorpost staat te lezen dat de actie volgt op de overlast die er is in het Huygenspark. EdeStad.nl publiceerde daar al eerder over. Sommige omwonenden komen liever niet meer in het park. Voorpost schrijft op Facebook: ,,Sympathisanten van Voorpost Veluwe hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van het Huygenspark borden en spandoeken opgehangen uit protest tegen de extreme overlast (...). Veel omwonenden durven 's avonds het park niet in. Drie groepen 'jongeren' zorgen voor een onveilig gevoel. Ze zouden vuurwerk afsteken, handelen in verdovende middelen, met stenen gooien, meubilair in het park vernielen, afval dumpen en scheuren met scooters. Ook zijn wijkbewoners uitgescholden. (...) De gemeente kijkt ernaar en doet niets.''

De gemeente Ede reageerde eerder al bij Ede Stad.nl dat de klachten uit het Huygenspark bekend zijn. ,,Uiteraard neemt de gemeente de klachten serieus. Naast een aantal zichtbare aanpassingen, zoals de bordjes bij het park, zoeken wij ook contact met de buurt, melders en jongeren die in het park aanwezig zijn. Zodat we gezamenlijk tot een oplossing voor de ervaren overlast kunnen komen."