• Twitter @AnsBoersma

'Ans Boersma gelinkt aan rebellengroep al-Nusra'

EDE Oud CHE-docent Ans Boersma heeft banden met het al-Nusra Front, zo meldt een woordvoerder van de Turkse president Erdogan. Donderdagochtend werd bekend dat de correspondent Turkije uit is gezet vanwege zogenaamde banden met een terroristische organisatie.

Volgens Erdogan heeft Nederland deze informatie aan Turkije verstrekt. ,,Als een geloofwaardig buitenlands overheidsbureau je vertelt dat een van zijn burgers banden heeft met terrorisme, neem je geen enkel risico". De uitzetting is volgens zegsman Fahrettin Altun een voorzorgsmaatregel. ,,Alleen de Nederlandse autoriteiten zijn in staat om uit te leggen waarom zij tot die conclusie zijn gekomen. We zullen niet speculeren over de geloofwaardigheid van hun inlichtingen.''

REACTIE OM Het OM heeft gereageerd op de zaak waarin benadrukt wordt dat Boersma als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme is bestempelt. Ze wordt zelf niet verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk en ze is niet aangehouden toen ze op Schiphol aankwam. De woordvoerster wilde niet zeggen of Boersma is verhoord bij aankomst of om welk terreuronderzoek het gaat.