• Annuska Jaspers

Annuska Jaspers maakt Vlegeldag-schilderij

BENNEKOM Blikvanger in het 'Bennekomse Kamertje' in de Dorpsstraat is deze zomer het Vlegeldag-schilderij. Annuska Jaspers van Create Wise maakte het schilderij vorig jaar.

Het 'kijkvenster' van de Historische Vereniging Oud Bennekom speelt in op de actualiteit: van het Kinderdorp, het Oogstfeest en de Vlegeldag, drie evenementen in augustus, worden voorwerpen en herinneringen getoond.

Het schilderij van Jaspers werd najaar 2015 in een goede-doelenveiling ten bate van de Muziektent aangekocht door Marcel Rozeboom Makelaardij. Deze werkt van harte mee aan de tijdelijke expositie. Verder zien we een groot aantal historische modellen van trekkers die tijdens de Vlegeldag door het dorp rijden.

Van het Kinderdorp zijn er vele uitvoeringen van de beroemde Duim te zien, onder meer een glas-in-lood afbeelding, gemaakt bij 35 jaar Kinderdorp, en een klok in Duim-vorm. Ook is er aandacht voor het Oogstfeest in de Kraats waar de 'Dorschkast' in actie komt. Opnieuw een Kamertje vol nostalgie en herkenning. Te zien tot eind augustus.