'Akoesticum past perfect bij Eten op Rolletjes'

EDE Het foodfestival Eten op Rolletjes gaat op 14 mei van start in Ede, de plaats waar het drie jaar geleden allemaal begon. Het Akoesticum park op de voormalige Johan Willem Friso Kazerne wordt in het Pinksterweekend van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei omgetoverd tot een openluchtrestaurant voor jong en oud. De ingrediënten van het gratis festival: keukens op wielen, live muziek en theater.

Frans en Bob Nagel organiseerden in 2014 de eerste editie van Eten op Rolletjes in Ede. Het festival trok duizenden bezoekers. Een jaar later pakten vader en zoon het groter aan met vier locaties in Gelderland en nu is heel Nederland aan de beurt. Eten op Rolletjes gaat dit jaar op culinaire tour langs maar liefst acht steden: van Haarlem tot Breda. De aftrap vindt plaats in thuisbasis Ede. Omdat Het Openluchttheater gerestaureerd wordt, moesten de organisatoren op zoek naar een waardige vervanger. ,,Het Akoesticum park past perfect bij Eten op Rolletjes. Een prachtige locatie met een groene omgeving, historie en sfeer.''

MOGELIJKHEDEN Op het Akoesticum park heeft Eten op Rolletjes meer mogelijkheden. ,,Ook is de logistiek daar veel beter en is er in het park veel meer plek voor de bezoekers dan in het Openluchttheater. Vorig jaar kregen we veel opmerkingen van mensen dat zij het wel leuk vonden, maar dat er in het Openluchttheater te weinig ruimte was, dat het eigenlijk te vol was. In het Akoesticum park is er veel meer ruimte.''

VOOR IEDEREEN Door het goede weer in 2015 was het extra druk tijdens Eten op Rolletjes, er waren ongeveer 15.000 bezoekers. Frans en Bob Nagel hopen met Pinksteren op dezelfde weersomstandigheden. Eten op Rolletjes is een festival voor iedereen: van jong tot oud en alles daartussenin. Er zijn tijdens het festival dertig food trucks aanwezig met een aanbod om je vingers bij af te likken. Van authentieke Indische saté van Satéboss en Mexicaanse lekkernijen van What The Fork tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en luxe hotdogs van Red Dog Society. Ook horecaondernemers uit de gemeente Ede hebben veel belangstelling om tijdens Eten op Rolletjes aanwezig te zijn. Restaurant Vroeger, Restaurant Buitenzorg, Het Oude Politiebureau, Red's Tapas & Grill, Bernardo's IJssalon, Red Onion, Braaiweer en de Toverbus zijn er om te laten zien wat zij allemaal in huis hebben.

MUZIEK EN THEATER Naast eten, is er nog veel meer te beleven op Eten op Rolletjes. De bezoekers kunnen genieten van pop, soul, funk en jazz (live) muziek en er is straattheater. Jonge bezoekers kunnen aanschuiven bij de Toverbus, meedoen in het poppentheater, of zich laten schminken.

INFORMATIE Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei kunnen de bezoekers tussen 12.00 en 23.00 uur terecht bij Eten op Rolletjes. Maandag 16 mei is het festival van 12.00 tot 22.00 uur te bezoeken. De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.etenoprolletjes.nl.