• Facebook: IdentitairVerzet

Actiegroep Identitair Verzet helpt mee met burgerpatrouilles (update)

EDE Vanaf aankomend weekeinde helpt de actiegroep Het Identitair Verzet mee met burgerpatrouilles in Ede, georganiseerd door de lokale groep Ede Veilig.

,,Het is al jaren onrustig in Ede. Sinds begin mei zijn de islamitische straatterroristen in een hogere versnelling geschakeld. Al een aantal nachten worden er auto's van burgers in de brand gestoken. Journalisten die hun werk doen en burgers die durven te klagen worden onthaald op een stenenregen of ingegooide ramen", verklaart de actiegroep waarom zij betrokken raakt.

,,De politie blijkt niet bij machte de straatterreur te stoppen. Ze kijken er naar, stappen in de auto en rijden weg. Vanaf komend weekeinde zullen wij dan ook gaan helpen in Ede." Door middel van patrouilles willen zij meekijken naar bewegingen op straat van, zoals de groep het zelfs noemt, 'de islamitische straatterroristen'. ,,Zolang er genoeg ogen zijn, zullen er in ieder geval geen auto's van Nederlanders in de brand gezet worden."

De afgelopen dagen was het Identitair Verzet actief in Ede met spandoeken boven viaducten, posters in het centrum en met flyers waarin mensen worden geworven voor de patrouilles. Het Identitair Verzet bestaat sinds 2012 en heeft zeven lokale afdelingen. Zij hebben onder meer bekendheid gekregen door de sluiting van de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun college in Rotterdam, de campagne 'Opvang in eigen regio is humaner' en de bezetting van de moskee in Leiden. ,,Verder voeren wij acties voor het behoud van nationale soevereiniteit."

EDE VEILIG Op Facebook is de 'community' Ede Veilig opgezet. De organisatie hierachter kondigt aan komende vrijdag een burgerwacht te houden. ,,Wij zijn het zat. Wij gaan niet demonstreren voor meer veiligheid. De burgemeester en de meeste gemeenteraadsleden staan zover van de samenleving af dat wij daar niks van hoeven te verwachten. Wij gaan zelf de straat op om de veiligheid te borgen. Wij gaan dat, in eerste instantie, doen met burgerpatrouilles om een oogje in het zeil te houden.''