Achttienjarige vrouw rent weg na verkeersongeval

EDE Een negentienjarige man uit Lunteren is zaterdagnacht rond 01.00 uur aangehouden voor het belemmeren van het politiewerk en beledigen van de agenten. Een achttienjarige vrouw uit Ede is gearresteerd voor een verkeersongeval.

Bij een verkeersongeval waarbij meerdere jongeren betrokken waren, wilde ambulancepersoneel een verdachte onderzoeken in verband met verwondingen opgelopen bij de aanrijding. De overige jongeren gaven daarbij het ambulancepersoneel weinig werkruimte om met de gewonde naar de ambulance te gaan voor medisch onderzoek. Hierop hebben politiemensen werkruimte gemaakt.

Een jongeman riep de vriend van deze verdachte te zijn en wilde naar de ambulance. Om het ambulancepersoneel haar hulpverlenende taak te kunnen laten doen, hielden agenten de jongeman tegen. Die bleef schreeuwen en duwen om door te kunnen lopen. Hij werd weggestuurd maar kwam terug met zijn ouders, die hem probeerden te kalmeren. Nadat hij zijn ouders had uitgescholden, ging de verdachte daarmee door naar de politiemensen en bleef hij agressief slaan. Hierop is hij aangehouden voor ambtsbelemmering en belediging. Bij de aanhouding werden de politiemensen wederom belemmerd door omstanders waaronder de ouders. De verdachte kon korte tijd ontkomen, maar is ondanks zijn verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de aanrijding op de kruising Lunterseweg met de Krommesteeg is een achttienjarige vrouw uit Ede aangehouden als verdachte van het verkeersongeval. Haar wordt gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd. In de auto zaten vijf jongeren; de bestuurster was na het verkeersongeval direct weggerend van de plaats van het ongeval. Zij had zich verstopt onder een tuinbankje in de omgeving. Bij nader onderzoek bleek deze verdachte alcohol gedronken te hebben. Tijdens de controle van de verwondingen in het ziekenhuis, is eenbloedproef bij de verdachte afgenomen. Hierna is zij meegenomen voor verhoor naar het politiebureau.