• Lian Kingma
  • Lian Kingma
  • Lian Kingma
  • Lian Kingma

Aantal deelnemers aan WekeRUN boven verwachting

WEKEROM De eerste editie van de WekeRUN werd gehouden op zaterdag 19 mei. De organisatie was in handen van een aantal enthousiaste Wekerommers. Deelnemers konden meedoen aan de 2 kilometer FunRUN, de 5 kilometer, de  10 kilometer en de 14 kilometer Trail in de omgeving van Wekerom. 

De organisatie had gehoopt dat er zo'n 100 tot 150 deelnemers zouden meedoen met de eerste editie. Op zaterdagmiddag startten en finishten boven verwachting uiteindelijk 260 deelnemers. 

WINNAARS Op de 5 kilometer won Jeroen Willemsen uit Apeldoorn met 17.10, gevolgd door Yasmin Hillebrink uit Amsterdam met 17.43 minuten. De 10 kilometer werd gewonnen door Melchior van de Pol uit Apeldoorn met 36.17. Tweede werd Marieke van de Brink uit Barneveld met 44.06. Roel Kox uit Ede won met 56.22 minuten, gevolgd door Judith van den Brule die er 1 uur, 8 minuten en 22 seconden over deed. 

TRAIL De 14 kilometer Trail ging onder andere door Het bos van Schliemer, over de veelbesproken Bult en door Het Wekeromse Zand en werd door veel deelnemers als 'zwaar, maar prachtig mooi' beschreven.