• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Aanrijding en brand op A30 bij Ede

EDE Op de A30 van Lunteren naar Ede vond dinsdagavond een kop-staartaanrijding tussen twee voertuigen plaats. Eén betrokkene raakte hierbij gewond. Dat slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van het benzinestation op de A30. Waardoor de twee voertuigen met elkaar in aanraking kwamen is niet bekend. De hulpdiensten, waaronder de brandweer, waren snel ter plaatse maar hoefde geen grote inzet te plegen. Het overige verkeer ondervond nauwelijks hinder van de aanrijding.

BESTELBUS IN BRAND Zo'n 35 minuten na de melding van het ongeval moest de brandweer wederom naar de A30. Op bijna dezelfde plek als de kop-staartaanrijding was een bestelbus van een beveiligingsbedrijf in brand gevlogen. Ondanks weer een snelle reactie van de brandweer was er geen redden meer aan, het voertuig brandde uit. Waardoor de bestelbus in brand vloog is niet bekend. Voor zover bekend raakte er geen personen gewond. Of de beveiliger zijn hond bij zich had is niet bekend.  Voor dit incident werd de snelweg tijdelijk afgesloten.