• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Aanrijding auto en fiets Klinkenbergerweg Ede (update)

EDE Een auto en een fiets zijn dinsdagavond, rond 21.10 uur, hard met elkaar in aanraking gekomen op de Klinkenbergerweg in Ede. Op de fiets zat een 43-jarige man uit Lunteren. In de auto zaten een man en een vrouw. De 37-jarige uit Otterlo afkomstige man bestuurde de auto. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De inzittenden van de auto kwamen me de schrik vrij.

 

De toedracht van de botsing wordt door de politie onderzocht. ,,Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt het er op dat de fietser geen voorrang heeft verleend aan de auto,''  zegt politiewoordvoerder Petra Rijnten. Aangezien de politie bij de fietser een alcohollucht meende waar te nemen, maakt het afnemen van een bloedproef van het slachtoffer onderdeel uit van dat onderzoek.

 

De Klinkenbergerweg werd tijdens de afhandeling van het ongeval ter hoogte van de Burgemeester Prinslaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Ondanks dat er een politieauto met het zwaailicht aan dwars op de weg stond, had de politie een aantal keer haar handen vol aan automobilisten die de auto niet als afzetting zagen en daar langs reden.