Aanhoudingen na diefstal bij AH XL

EDE De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht bij de Albert Heijn XL aan de Keesomstraat in Ede diverse levensmiddelen te hebben gestolen.

Rond 23.30 uur kreeg de politie van een beveiliger de melding dat drie personen zich verdacht ophielden op het terrein van de supermarkt aan de Keesomstraat, waar ook diverse andere winkels gevestigd zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen had de beveiliger twee mannen aangehouden op heterdaad. Een derde verdachte was er vandoor gegaan. De mannen, Edenaren van 18 en 27 jaar oud, hadden in hun rugzakken een hoeveelheid levensmiddelen verzameld. De verdachten werden aangehouden.

De derde verdachte zou in hetzelfde pand wonen als de aangehouden mannen. Toen agenten daar een kijkje gingen nemen, troffen ze een 20-jarige man aan die voldeed aan het signalement van de gevluchte verdachte. Ook hij werd aangehouden. Hij bleek zijn rugzak met buit in de buurt van het pand te hebben verstopt.

Het lijkt niet om een inbraak te gaan, maar het is onduidelijk wanneer de mannen zouden hebben toegeslagen. Alle verdachten zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.