Lokaal lezersnieuws

Kom shoppen en winnen tijdens de Restore kringloopdagen

Heel Nederland viert op zaterdag 6 oktober Nationale Kringloopdag. Bij Restore kringloop is het al eerder feest. Vanaf dinsdag 2 oktober staan de Restorevestigingen in Ede en Veenendaal in het teken van 100%Kringloop! Dat is een nieuw merk voor duurzame en gecertificeerde kringloopwinkels.

BijdeHandjes start 29 oktober BSO in Otterlo

Vanaf 29 oktober start BijdeHandjes met een BSO in de Ericaschool in Otterlo. Zij nemen het over van kinderopvangorganisatie Doomijn.

TweeVV is weer op zoek naar boeken voor de boeken- en platenbeurs

Op zaterdag 3 november 2018 organiseert Volleybalvereniging TweeVV haar jaarlijkse Smash&Cash boeken-, platen- en cd/dvd-beurs voor Ede en omstreken.

 

Houd je van geschiedenis wordt lid van onze leesgroep

Er zijn twee plaatsen vrij in onze geschiedenisleesgroep in Ede. Wij bespreken en becommentariëren met elkaar de gelezen boeken. Onze groep, nu bestaand uit een zestal leden, maakt daarbij een keuze uit de boekenlijst van Senia, zie www.senia.nl geschiedenis leesgroep.

Foto's herdenking Mausoleum 24-09-2018

Op maandagmorgen 24 september was de Airborne herdenking bij het mausoleum te Ede. Hier wordt met name de rol van het verzet in de periode na de Slag om Arnhem herdacht. Arnhem veteraan John Jeffries en Caroline Hibbert, dochter van Arnhem veteraan Tony Hibbert waren onder de aanwezigen.

Koor Onbeperkt Talent verleent medewerking aan benefietconcert.

Op 6 oktober werkt Onbeperkt Talent mee aan een benefietconcert in de Andreaskerk in Putten. Daar presenteert Jan Jaap Korevaar, een van de koorleden, zijn CD met orgelmuziek. Jan Jaap, die woont in Putten, heeft het syndroom van Williams Beuren.

Gratis spreekuur kind en scheiding tijdens Week van de Opvoeding

Maatwerk bij Verlies biedt een gratis spreekuur tijdens de Week van de Opvoeding aan. Het onderwerp is Kind en scheiding. Het meemaken van een scheiding kan voor kinderen een grote impact hebben. Hoe ga je daar als ouders mee om?  

TEDxEde 2018: bron van energie en inspiratie

Ede - De energie spatte er vanaf tijdens de zevende editie van TEDxEde, de lokale variant van de internationaal befaamde TED Conferenties.

Speeltuin het Hoefje

In de kinderrijke wijk het Hoefje in Lunteren zijn we druk aan het sparen om een speeltuin te realiseren. Via Ede Doet is er een project aangemaakt en nu willen wij natuurlijk zoveel mogelijk codes hebben zodat we snel ons doel kunnen bereiken.

Waarom een speeltuin in deze wijk? 

Operation Market Garden

Wie:militair en parachutisten Wat: operation market garden Waar: Ginkelse Heide Wanneer: 22 september 2018 Waarom: jaarlijkse herdeking van operation market garden in 1944. Vandaag 74 jaar geleden.

Pagina's