Lokaal lezersnieuws

Weeskinderen in nood, hebben zij nog wel een thuis in 2019?

In Ede bestaat een levende gemeenschap van mensen afkomstig uit Myanmar, ook wel Birma genoemd. Deze mensen behoren tot een minderheidsgroep uit Myanmar, de 'Karen', die vanwege oorlog hun land moesten verlaten.

Themamiddag biodiversiteit, natuur en landbouw

Zaterdag 15 december aanstaande organiseert het bestuur van GroenLinks afdeling Ede een thema middag over biodiversiteit, natuur en landbouw.
Het vindt plaats vanaf 13.30 uur in Cultura te Ede.

Wintermarkt bij publieksboerderij de Proosdij op 12 december

Op woensdag 12 december is het weer tijd voor de jaarlijkse wintermarkt van Publieksboerderij de Proosdij. Van 16.00 tot 21.00 uur is er volop winterse gezelligheid aan de Proosdijweg.

Druk bezochte ‘Kerst rond de Koepel’

LUNTEREN – Het leek even een hele natte namiddag te worden tijdens ‘Kerst rond de Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch maar het ging precies goed op Koepelplaza, het pleintje voor uitkijktoren De Koepel. De sfeer was erg gezellig en hartverwarmend.

Ede goes Winter The Christmasfair & Candlelight-shopping

Zaterdag 15 december is er van 10-22 uur in Ede centrum Ede goes Winter The Christmasfair & Candlelight-shopping, rondom de Oude Kerk. Een gezellige sfeervolle fair met leuke stands, lekker eten en gezellige entertainment.

Al bijna 15.000 meldingen op meldpunt voor behoud vuurwerktraditie

Iets meer dan twee weken na de opening van het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl zijn er al bijna 15.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat op oudjaarsdag mogelijk moet blijven, met behoud van de huidige afsteektijden.  

Gouden herfst in Ede

Kort geleden op Planken Wanbuis geweest om van de gouden herfst te genieten en daarvan ook wat foto's te maken.

25e AmateurXpositie Huis Kernhem

De jaarlijkse AmateurXpositie van Huis Kernhem is een begrip bij kunstminnend Ede en viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Traditioneel is de expositie ook nu weer rond de jaarwisseling.

Koffieconcert Trio Pas de Trois

Zondag 16 december 2018 speelt Trio Pas de Trois in Huis Kernhem. Het trio kent een niet alledaagse bezetting van klarinet, saxofoon en piano. Deze unieke combinatie is terug te horen in de werken die deze middag gespeeld worden.

Unieke avond in oude kazernes van Ede

Op 20 december staan de Friso- en de Mauritskazerne in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Pagina's